Dveri na korak od koalicije sa Ðilasom?

Uz Ðilasa su do sada stali Narodna stranka Vuka Jeremića, Levica Borka Stefanovića, Pokret za preokret Janka Veselinovića i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića

  • 50

Pokret Dveri Boška Obradovića sve je bliži odluci da se pridruži Savezu za Srbiju bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa, pišu današnje Večernje novosti.

Samo jedan čovek se ne menja: Posle debakla na beogradskim izborima, Dveri dobile novo Predsedništvo i novi Izvršni odbor

Prema informacijama lista, dvojica političara u poslednje vreme više puta su razgovarala i postignut je dogovor da bi mogla da se uspostavi politička saradnja.

Neimenovani izvor Novosti kaže da niko od Ðilasovih partnera nema ništa protiv toga da Dveri budu deo saveza, ali navodi da je potrebno precizirati tačne zajedničke ciljeve, "kako ne bi dolazilo do iskakanja u nekim oblastima, poput, recimo, Ratka Mladića i haških optuženika, što je jedna od tema oko kojih se ne slažu svi oni koji će se naći u savezu".

Dragan Đilas - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

List objašnjava da to znači da će se tokom nastupa u ime Saveza za Srbiju svi držati principa oko kojeg su se okupili, dok će na pojedinim stranačkim konferencijama govoriti o partijskim stavovima.

List podseća i da je zamisao Ðilasa da okupi širi i ideološki šarolik front u borbi protiv vlasti kako bi se došlo do što šireg biračkog tela, kao i da je Obradović više puta pozivao opoziciju da se okupi kako bi smenila vlast, bez obzira na razlike.

Uz Ðilasa su do sada stali Narodna stranka Vuka Jeremića, Levica Borka Stefanovića, Pokret za preokret Janka Veselinovića i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, dok je Pokret slobodnih građana Saše Jankovića odlučio da neće pod istu kapu, a jedan od razloga je to što ne žele da sarađuju sa Dverima, dodaju Novosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA