≫ 

Strukovno udruženje policije poručilo Živkoviću: Prestanite sa komentarisanjem nečega o čemu ne znate baš ništa

Ako nas sećanje dobro služi, prošle godine Dan policije je obeležen u Nišu, u centru, i sami ste bili prisutni kada je defile konjice i pripadnika MUP-a defilovao kroz grad, možda ste zaboravili - upitali su iz ovog Udruženja

  • 27

Danas, po ko zna koji put, kreću napadi raznih kvazieksperata na račun policije. Oni se opet bave vrebanjem kako bi mogli da se oglase i medijski probiju i budu vidljivi nekoliko sati, i uvek, nekako, na račun policije. Sada su se obrušili na proslavu Dana policije održanu u nedelju. Međutim, ovoga puta su sami sebe prevazišli, piše u saopštenju Strukovnog udruženja policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs", izdatom povodom izjava lidera Nove stranke Zorana Živkovića.

U Beogradu grmeli "Lazar" i "Miloš", a 400 kilometara dalje Hrvati se hvalili akrobatskom grupom: MUP Srbije vs Hrvatska vojska (FOTO) (VIDEO)

- Političar Zoran Živković, koga viđamo u medijima samo kada daje ovakve izjave kojima nekoga vređa, ponižava i optužuje, izneo je danas niz neistina i salve uvreda na koje ne možemo da ne odreagujemo kao strukovno udruženje policije koje prati rad Ministarstva unutrašnjih poslova i bavi se strukom. Ovim putem mu još jednom poručujemo, i njemu i njegovim kolegama koji rade isto, da nas ostave na miru i ne koriste se policijom za svoje političarenje - navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Kako podsećaju, ranijih godina policija je obeležavala svoj dan na poligonima na Makišu.

- Ako nas sećanje dobro služi, prošle godine Dan policije je obeležen u Nišu, u centru, i sami ste bili prisutni kada je defile konjice i pripadnika MUP-a defilovao kroz grad, možda ste zaboravili - upitali su iz ovog Udruženja.

- „Folk i kič“ su reči kojima opisujete Dan policije? Šta je tačno folk i kič? Pun park dece koja se oduševljeno igraju sa penom koju im puštaju vatrogasci, stotine fotografija mališana sa pripadnicima Ministarstva, dečiji hor na bini, konjica, policijski psi, baloni, lizalice i bombone za decu, flajeri, policija u zajednici? Sada je prvi put održan pravi defile policijskih jedinica i njihove opreme, uključujući i helikoptere“ – gospodine Živkoviću, svake godine imamo defile, i „pravi“ je, i svake godine nadleću helikopteri. Mi nismo lažna policija, nemamo lažni defile. Mi nismo obmana. Sve što ste videli je na Vašu žalost stvarno - ističe se u saopštenju i pita:

- Imate nešto protiv pokazne vežbe Jedinice za obezbeđenje koju su izveli najbolji i najspremniji pripadnici, uvežbani do perfekcije? Smeta vam obučenost policije i njihov profesionalizam? Niste navikli na to, s obzirom da se ranije ništa nije ulagalo u njihovu obuku, a sada se ulaže sve?

Zoran Živković -Foto: Tanjug/Rade Prelic

- "Policijski orkestri falširaju"? Gospodine Živkoviću, lično smo ih slušali i na defileu, i na ceremoniji Dana policije, i na koncertu na Kalemegdanu. Nismo muzički obrazovani, nismo upoznati ni da ste Vi, ali smo uživali. Orkestar MUP-a nikada nije bio lepši i nikada nije zvučao bolje. Imate možda problem s tim što su nam gosti bili orkestri Mađarske i Poljske? Što naše Ministarstvo i naša zemlja održavaju dobre kontakte i sarađuju sa svima - kažu u saopštenju.

Na tvrdnju Živkovića da se se svakodnevno sreće sa policajcima i da polovina njih ne propušta priliku da se žali da voze auto koji datira iz perioda njegove Vlade, iz Udruženja poručuju da je to apsolutna laž.

- Svaka policijska stanica u Srbiji dobila je nove automobile. U svakom gradu možete videti nova patrolna vozila, sve se beli od njih. U defileu motornih vozila ste videli nove marice, nove škode, nova vozila za Policijsku brigadu, i to niko ne može da ospori! To kažemo jer smo mi policajci, godinama, pravi policajci koji su osetili i loše i dobro. I mi vam kažemo da iznosite neistine. Dođite i porazgovarajte sa nama. I mi smo policija. Svi su dobili nove uniforme, neki i po dva kompleta. Ove godine je najavljena nova obuća za celu policiju. Informišite se i prestanite da lažete - piše u saopštenju.

- Vaše kolege navode da „građanima neće biti bolje što vide čamac ili helikopter“. Nadamo se da razumete svrhu prikazivanja vozila, opreme i tehnike kojima raspolaže Ministarstvo unutrašnjih poslova. Sve se to koristi u svakodnevnom radu policije i građani svakako od njih imaju korist posredno. Pritom, ne bismo se složili da neko nije imao koristi u poplavama 2014. od čamaca i helikoptera. To ste zaboravili. Samo, tada niste stajali kao mi u tim istim čamcima i spašavali živote, već ste, kao i sada, sedeli i pisali, pisali, pisali... - navode u ovom Udruženju i dodaju:

- Još jednom, prestanite sa komentarisanjem nečega o čemu ne znate baš ništa, i prestanite sa uzimanjem policije kao glavnog aduta za političarenje na temu koja se vama prohte. Ovo je, i ne samo po našem mišljenju, bio najlepši Dan policije od kada mi pamtimo, najsadržajniji, najzanimljiviji, sa puno najavnih spotova, divnih fotografija, organizovan bez greške. Ljubomora i zavist su loši gospodari. Usmerite ih na nešto korisnije, a policiju ostavite već jednom na miru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baki

    29. maj 2018 | 10:47

    Zoran Zivkovic je smesan politicar koji nema znanje ni stranku ni kadar , niko ga ne shvata ozbiljno zato nema ni 1% poverenje naroda.

  • rade1

    29. maj 2018 | 10:42

    Spao je na niske grane

  • ana

    29. maj 2018 | 10:51

    Živković dozvoljava sebi da komentariše mnogo toga što ga se ne tiče i o čemu nema pojma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA