≫ 

Zbog stručnjaka iz Oksfordove enciklopedije, nijedno dete više ne čeka na pregled: Napravio je poseban sistem, a sada ima novi zadatak

Uspešan, stručan, priznat u svetu i bez ijedne mrlje u biografiji

  • 0

Profesor doktor Zoran Radojičić, uspešan, stručan, priznat u svetu i bez ijedne mrlje u biografiji, kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda, od 1991. godine nalazi se na čelu Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj ulici u Beogradu, koja je, prema rečima zaposlenih, doživela preporod zahvaljujući upravo njemu.

Prirodno je da Radojičić bude gradonačelnik Beograda: Vesić o predlogu SNS-a

- Kad je preuzeo Tiršovu, najviše mu je smetalo kada čuje od građana da roditelji sa decom dugo čekaju kad dođu ne pregled. Zato je tako organizovao bolnicu da nijedan roditelj ne čeka sa detetom na prijem duže od 10 minuta, bio zakazan ili ne - pričaju zaposleni u ovoj bolnici.

Svi lekari dečje bolnice u Tiršovoj moraju u roku od 10 minuta da prime pacijenta i saslušaju u čemu je problem, što je "sasvim dovoljno da bi se dalje radila dijagnostika".

- U slučaju da neko dete ne bude primljeno u određenu ambulantu u roku od 10 minuta po dolasku, taj lekar mora da dostavi obrazloženje zbog čega nije mogao da primi pacijenta - navode zaposleni u ovoj bolnici.

Radojičić, Brnabić i Lončar u obilasku Tiršove - Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

U javnosti se, do sednice Gradskog odbora Srpske napredne stranke koja je juče održana, nagađalo ko će naslediti Sinišu Malog, međutim mnogi su na tom mestu "videli" upravo Zorana Radojičića još od martovskih izbora, gde je bio prvi na listi Srpske napredne stranke.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije krio koliko ceni njegov rad.

- Jedan divan, dobar čovek, koji voli decu i kojeg deca vole - rekao je on kada je otkrio da će doktor Radojičić predvoditi naprednjake na beogradskim izborima.

Zoran Radojičić i Aleksandar Vučić-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Iako prvi na listi Aleksandar Vučić – Zato što volim Beograd, dr Radojičić je izjavio da je on samo deo tima koji će uspešno voditi grad.

- I najsloženiji zadatak se može rešiti ako se podeli u više manjih zadataka - rekao je on.

Uvršten u Oksfordovu enciklopediju

U biografiji Zorana Radojičića se navodi i da je predsednik je Republičke stručne komisije za zdravstvenu zaštitu dece pri Ministarstvu zdravlja. Član je Evropskog udruženje za pedijatrijsku urologiju (ESPU), Evropskog udruženja dečje hirurgije (EUPSA), kao i Nadzornog odbora Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koja se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.

U 2016. je uvršten u Oksfordovu enciklopediju uspešnih ljudi Srbije.

Sa svojim timom zalaže se za izgradnju nove dečje bolnice u Beogradu u kojoj će deca imati i prostorne i organizacione uslove lečenja kao one koje imaju njihovi vršnjaci u razvijenim zemljama u svetu.

Renoviranje bolnice u Tiršovoj-Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Radi na unapređivanju programa transplantacije bubrega i na uvođenju programa transplantacije jetre kod dece u Srbiji. Veruje, kako se navodi u njegovoj biografiji, da nas tradicija jedne od najznačajnijih medicinskih ustanova koju vodi od 2013. godine, obavezuje da neprestano mislimo o zdravlju dece, obrazovanju lekara koji se bave lečenjem dece i nauci.

Doktor Radojičić je i profesor Medicinskog fakulteta na katedri hirurgije, gde predaje dečiju hirurgiju i urologiju, a objavio je veliki broj radova i predstavljao ih na značajnim svetskim kongresima, kao i na Američkoj pedijatrijskoj akademiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA