≫ 

Da li postoji američki plan za Kosovo? Ovo je odgovor Ambasade

Mediji su prethodno objavili da su SAD uputile predlog s četiri ključna načela za pravno obavezujući sporazum Beograd-Priština

  • 1

SAD podržavaju dijalog Beograda i Prištine i sa liderima Srbije, Kosova, kao i sa zvaničnicima EU razmatraju različite ideje, ali nisu podnele nikakv predlog za pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa.

Serija sinhronizovanih napada, pa najjači udar! Albanci ovim potezom bacaju pet godina niz vodu: Srpska lista traži konsultacije sa Vučićem

To je danas rečeno agenciji Beta u ambasadi SAD u Beogradu, na pitanje da li postoji neki američki predlog u bilo kojoj formi vezano za dijalog o Kosovu.

- Amerika nastavlja da podržava dijalog pod vođstvom EU čiji je cilj potpuna normalizacija odnosa Srbije i Kosova. Razgovarmo o različitim idejama sa srpskim i kosovskim liderima kao i sa zvaničnicima EU, ali nismo podneli nikakav predlog - rečeno je Beti u ambasadi povodom pisanja medija da su SAD uputile predlog s četiri ključna načela za pravno obavezujući sporazum Beograd-Priština.

VIDEO: Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat o rešenju za Kosovo

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA