Vučić dobio originalni poklon od Čepurina: Srbija će na SP u Rusiji igrati kao na domaćem terenu (FOTO)

- Očekujem veliki uspeh Srbije i želim ozbiljan uspeh i ruskoj reprezentaciji - rekao je predsednik Vučić

  • 69

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina od kojeg je dobio na poklon suvernir - repliku lopte kojom će se igrati na Svetskom prvenstvu u fudbalu u toj zemlji.

Braćo, Srbi, ako neko treba u Evropsku uniju, onda ste to vi: Snažna poruka predsednika Narodne skupštine Slovačke (FOTO)

Predsednik Srbije preneo ruskom ambasadoru kako veoma počastvovan izuzetnim gostoprimstvom koje mu je Putin ukazao u Moskvi, na proslavi Dana Pobede i tokom marša Besmrtnog puka, posebno činjenicom da je prvi strani državnik koga je ruski predsednik primio u novom mandatu. 

U fokusu su bile različite teme, a neizostavna je bila i predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu koje će se održati u Rusiji.

Tim povodom Čepurin je predsedniku Srbije poklonio repliku lopte kojom će se igrati na prvenstvu.

- Očekujem veliki uspeh Srbije i želim ozbiljan uspeh i ruskoj reprezentaciji - rekao je predsednik Vučić u razgovoru sa ambasadorom Čepurinom zahvalivši se na poklonu.

Čepurin je Vučiću poklonio repliku fudbalske lopte kojom će se igrati na Svetskom prvenstvu u Rusiji-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ambasador je uzvratio Vučiću da posle njegove posete Moskvi ruski narod još bolje poznaje Srbiju, ukazao na prijateljske odnose dve zemlje i poručio da će Rusija biti dobar domaćin reprezentaciji Srbije koja će imati podršku tamošnjih navijača.

- Mi ćemo i u Kaljiningradu i Samari i Moskvi da igramo kao na domaćem terenu - dodao je predsednik Srbije.

Oni su razgovarali i o situaciji na severu Kosova i Metohije i stanju dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Vučić je iskazao veliku brigu zbog učestalih napada na Srbe na severu Kosmeta, ukazavši ujedno na potrebu postizanja stvarnog kompromisa, a ne rešenja koje bi značilo samo pritisak na Srbiju.

Ambasador Čepurin je naglasio tim povodom da je podrška Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije neupitna i da će nastaviti sa pružanjem podrške u UN i drugim međunarodnim organizacijama.

VIDEO: Intervju, Ćiro Blažević: Srbija će nas sve obradovati na Mundijalu

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA