Fokus Vlade je na vladavini prava, ali za to treba vremena: Ana Brnabić odgovorila na zamerke iz nacrta izveštaja Dejvida Mekalistera

- Kada kažete "ponovo vam se zamera za vladavinu prava", to meni zvuči kao da vladavina prava može da se reši za dva meseca, pa je mi nismo rešili za ta dva meseca, pa nam oni ponovo zameraju - primetila je Brnabić

  • 35

Fokus Vlade Srbije je apsolutno na vladavini prava, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i navela da je reč o reformama koje traju.

Srbija mora da radi brže na putu integracija u EU: Dejvid Mekalister pripremio novi izveštaj

Upitana o ponovnim zamerkama iz nacrta izveštaja Dejvida Mekalistera, izvestioca Evropskog parlamenta, na vladavinu prava i slobodu medija u Srbiji, Brnabić kaže da vladavina prava nije oblast koja se rešava za nekoliko meseci i da to nije nešto što nam se zamera ponovo, jer je to posao na kome se radi.

- Kada kažete "ponovo vam se zamera za vladavinu prava", to meni zvuči kao da vladavina prava može da se reši za dva meseca, pa je mi nismo rešili za ta dva meseca, pa nam oni ponovo zameraju - primetila je Brnabić.

Navela je da je nakon više od devet meseci javne rasprave predlog ustavnih amandmana upućen Venecijanskoj komisiji, te da će se po dobijanju mišljenja Venecijanske komisije nastaviti dalji rad.

- Mi smo mogli da završimo u ova tri meseca, ali to ne bi bilo dobro, još više bi nam se zameralo to što smo požurili. Kada kažete ponovo nam se zamera, mislim da nam se ne zamera ponovo. To je nešto što stoji da treba da uradimo, mi na tome radimo. To ne može da se završi za tri, četiri ili šest meseci - kaže Brnabić.

Ministarka pravde Nela Kuburović Foto: Vladimir Milovanovic

Navela je da će se po dobijanju mišljenja Venecijanske komisije na predlog ustavnih amandmana ući u jedan dijalog oko pitanja koja su otvorena i da će zamoliti ministarku pravde Nelu Kuburović da se uđe u još jedan krug javne rasprave i sa stručnim udruženjima i sa nevladinim organizacijama.

- Onda ćemo ići na usvajanje ustavnih izmena, koliko god bude trebalo, samo da bi na kraju dobili što kvalitetniji dokument - kaže Brnabić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buba

    14. jun 2018 | 18:54

    Srbija napreduje iz dana u dan i zbog toga nema mesta nikakvim zamerkama.

  • goran

    14. jun 2018 | 17:53

    oblasti vladavine prava i sloboda medija u Srbiji su kompleksne i zato zahtevaju vreme

  • jole

    14. jun 2018 | 17:55

    Vladavina prava je jedna od tekovina modrenog društva i nadam se da će i Srbija ubrzo stati rame uz rame sa modernim državama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA