Gojković odbila da Omeroviću potpiše putni nalog posle skandala na aerodromu

Omerović je imao ugovoren put u inostranstvo na nekoliko dana, pre nego što je zatečen u krađi na aerodromu u Frankfurtu, ali Gojkovićeva nije želela da potpiše putni nalog

  • 60

Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije, odbila je da potpiše putni nalog Mehu Omeroviću, poslaniku SDPS-a, zbog čega nije mogao da otputuje u inostranstvo sa parlamentarnom delegacijom, a sve zbog slučaja na franfkurtskom aerodromu.

Rasim Ljajić traži rešenje za "slučaj Omerović": Svesni smo političke štete, tražimo izlaz iz ove situacije

Omerović je imao ugovoren put u inostranstvo na nekoliko dana, pre nego što je zatečen u krađi na aerodromu u Frankfurtu, ali Gojkovićeva nije želela da potpiše putni nalog.

- Ovo je logičan razvoj događaja. Omerović očito ne želi da podnese ostavku, a položaj mu je neodrživ. Predsednica parlamenta je i sama najavila u medijima da će pokrenuti pitanje njegovog diplomatskog pasoša - navodi izvor "Kurira" iz Skupštine i dodaje da njegova stranka sam očekuje da se on povuče:

- Omeroviću u stranci nije rečeno da se povuče, ali svi očekuju da baš to uradi, da se suoči sa realnošću. On više nema šta da traži u parlamentu.

Poslanika SDPS-a je polcija na frankfurtskom aerodromu privela, jer je ukrao robu u vrednosti od 170 evra. On je izjavio da je uzeo parfem i tri karmina.

Pošto se odmah pozvao na diplomatski imunitet, a policija proverila identitet sa srpskim konzulatom, on je pušten.

Omerović se pravdao da je imao stomačnih problema i da je u žurbi da stigne do toaleta zaboravio da u ruci ima parfem, koji nije platio. On je rekao da se potom vratio do fri šopa i pokušao da objasni obezbeđenju da je imao zdravstvenih problema.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branka

    18. jun 2018 | 11:10

    Ako uopšte zna za stid i sram trebao bi da se povuče iz političkog života zbog skandala kojim je naneo štetu državi.

  • kacuncica

    18. jun 2018 | 11:59

    Žena je postupila kako i treba!

  • Ljudmila

    18. jun 2018 | 10:22

    Bas mu je bila velika frka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA