• 40

Kompromis i dijalog da, poniženje ne: Vučić sa visokim zvaničnikom Ujedinjenog Kraljevstva o situaciji u regionu (FOTO)

Predsednik Vučić je zahvalio Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na posvećenosti Berlinskom procesu, čiji se Samit održava sledećeg meseca u Londonu

  • 40

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas političkog direktora Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričarda Mura, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Kosovska strana nagađa rok za postizanje sporazuma Beograda i Prištine: Imamo do osam meseci

Predsednik Vučić je izrazio interes Srbije za jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, kao i za razvoj ekonomske saradnje i povećanje broja i obima njihovih investicija. On je takođe zahvalio na podršci evrointegracijama Srbije.

Predsednik Vučić je zahvalio Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na posvećenosti Berlinskom procesu, čiji se Samit održava sledećeg meseca u Londonu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je rekao da su teme bezbednosti, koje će uz infrastrukturno i digitalno povezivanje regiona biti prioritet londonskog Samita, od velikog značaja za mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana.

Politički direktor Mur je naglasio da je organizacija Samita izraz želje Ujedinjenog Kraljevstva da, uprkos izlasku iz Evropske unije, pokaže posvećenost regionu Zapadnog Balkana i njegovoj evropskoj budućnosti.

Dvojica sagovornika su razmotrila situaciju u regionu.

Politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričard Mur-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Politički direktor Forin Ofisa je iskazao podršku dijalogu Beograda i Prištine, a srpski predsednik ponovio tim povodom da je Srbija otvorena za kompromis, ali da ne pristaje na poniženja.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suzana

    Dokazali smo koliko vredimoi nema prostora da nas bilo ko ponižava.Mnogo uspeha u daljim pregovorima!

  • Suzana

    Srbija je uvek bila spremna na dijaloge,ali se nikome ne pokoreva i ima svoje dostojanstvo.

  • rada

    Bio je ovo jedan b\veoma bitan sastanak za Srbiju.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima