Jovanov poslao jasnu poruku: Ako je nešto bruka vlasti, Mrkonjić i Dačić će je napustiti

Povod za polemiku je presuda Miri Marković

  • 6

Počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić je izjavio da je presuda Mirjani Marković sramota sadašnje vlasti, a potpredsednik GO SNS-a Milenko Jovanov uzvraća da je, ako je nešto bruka i sramota ove vlasti, siguran da će je Mrkonjić i Ivica Dačić odmah napustiti.

Suđenje Radete i Jojića ipak u Hagu? Tužilaštvo protiv ustupanja slučaja Srbiji

- Ako je nešto bruka i sramota ove vlasti, siguran sam da će Milutin Mrkonjić i Ivica Dačić odmah da je napuste. Pošto im je sve toliko loše i pošto je ovo bruka, verujem da će istog trenutka da napuste ovu vlast - rekao je Jovanov za Tanjug.

Milenko Jovanov - Foot: Tanjug/Sava Radovanović

Dodao je da ne želi da govori o tome da li je dobra ili loša presuda Višeg suda u Beogradu, kojom je nekadašnja predsednica JUL-a Mirjana Marković osuđena na godinu dana zatvora zbog nezakonite dodele stanova.

Mrkonjić je ranije danas, kako su preneli pojedini portali, izjavio da je presuda Višeg suda "sramota ove vlasti".

- Sramota! Sramota za jednu ozbiljnu državu kao što je Srbija i za ovu vlast da se nastavi pogrom prema porodici Milošević, posebno prema drugarici Miri Marković, koji je započet posle petooktobarskih revolucionarnih promena i NATO agresije na našu zemlju - rekao je Mrkonjić.

Milutin Mrkonjić - Foto: parlament.gov.rs

On smatra da nije korektno da dan pre 28. juna, kada je uhapšen bivši predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević, ide jedna takva presuda.

- Umesto da učinimo napor da se porodica vrati u zemlju i da budu ovde, mi ih i dalje gonimo i donosimo presude koje su sulude. To je moj stav i nema veze sa partijom - dodao je Mrkonjić.

U vladajućoj koaliciji je, uz SNS, i Socijalistička partija Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fed

    28. jun 2018 | 10:37

    U kojoj si stranci bio pre ove? Koja ti je ova 5 po redu!

  • AG

    28. jun 2018 | 11:00

    Uvek je tako ,stara vlast se nađe na udaru nove,ali ne može da se to čuje javno.

  • Margit

    28. jun 2018 | 10:56

    Jovanov mnogo daje sebi slobodu za komentarisanje,i neumesne komentare daje ,Gde je bio Jovanov kada se bomvardovana Srbija ,eto ja sam radoznala volela bih da znam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA