≫ 

Srbija postigla ogroman napredak u implementaciji poglavlja 23: Susret Pastora i Hana u Evropskom parlamentu

On je, kako je saopšteno, istakao da je posebno razgovarano o temama vezanim za pitanja manjinskih nacionalnih zajednica i zakonskom uređenju ove oblasti

  • 0

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor danas je, u razgovoru u Evropskom parlamentu sa komesarom Johanesom Hanom, istakao da je Srbija postigla značajan napredak u implementaciji poglavlja 23, odnosno Akcionog programa za manjinske zajednice.

Kompromisom do mira i zaštite nacionalnih interesa: Vučić sa poslanikom Evropskog parlamenta, u fokusu sastanka bile ove tri teme

Pastor je naveo da je, nakon veoma uspešne posete komesara Hana Srbiji i susreta sa najvišim državnim zvaničnicima, na današnjem sastanku razgovarano o daljoj podršci ubrzanju evropskih integracija i što bržeg priključivanja naše zemlje Evropskoj uniji.

On je, kako je saopšteno, istakao da je posebno razgovarano o temama vezanim za pitanja manjinskih nacionalnih zajednica i zakonskom uređenju ove oblasti.

- Te teme su veoma značajne za AP Vojvodinu kao višenacionalnu sredinu, u kojoj živi više od 20 nacija i u kojoj se nalaze sedišta više od petnaest nacionalnih saveta. Sa komesarom Hanom razgovarao sam i o realizaciji Manjinskog akcionog plana, o setu zakona koji su u junu usvojeni u Supštini Srbije, a tiču se ostvarivanja manjinskih prava. Naglasio sam da je u tom smislu Srbija postigla značajan napredak, u implementaciji poglavlja 23, odnosno Akcionog programa za manjinske zajednice - naglasio je Pastor.

Foto: Tanjug/EU Photo
Foto: Wikipedia/Rama

Predsednik Skupštine APV je istakao i da je zamolio komesara Hana da u ovoj fazi predsedavanja Austrije Evropskom unijom sadržajno i značajno ubrza proces otvaranja novih poglavlja u procesu pridruživanja naše zemlje EU.

Sastanku je prisustvovao i Andor Deli, poslanik Evropskog parlamenta.

Predsenik Pastor je naveo i da je pozvao komesara Hana da prilikom neke buduće posete Srbiji, poseti i Skupštinu AP Vojvodine i obrati se pokrajinskim poslanicima.

VIDEO Srbi će biti u EU, ali je pitanje da li će biti kao narod ili kao država: Šormaz o najvećem problemu društva

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA