≫ 

Ministar odbrane otkrio zašto je nemoguće da Albanci formiraju vojsku Kosova

- Zašto bi Srbin da puca na svoje komšije, njihov hleb ne može da bude opravdanje. Srbi na KiM vole svoj narod, svoju zemlju - rekao je Vulin

  • 21

Nema vojske Kosova i neće je ni biti, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, navodeći da to ne može da bude ni po Rezoluciji 1244, ali ni po takozvanim kosovskim zakonima.

Šta se krije iza formiranja kosovskih bezbednosnih snaga? Ta vojska ima smisla jedino u slučaju da se krene protiv Srba i Srbije

- Po njihovom zakonu morate da imate 10 odsto Srba da bi imali vojsku. Zašto bi Srbin da puca na svoje komšije, njihov hleb ne može da bude opravdanje. Srbi na KiM vole svoj narod, svoju zemlju - rekao je Vulin za TV Pink.

On kaže da albanski političari u Prištini opravdavaju svoje neuspehe Srbima, jer je na KiM najveća nezaposlenost, beda, korupcija.

Govoreći o nastavku pregovora sa Prištinom, Vulin je rekao da je na Srbiji da objasni svoju poziciju, da sačuva Srbe na KiM i jača njihovu poziciju i da sve to radi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Upitan da prokomentariše to što je Crna Gora poslala dva oficira u redove Kfora na KiM, ministar odbrane je rekao da "susedi moraju da vode računa o osećanjima onih koji žive pored njih, te da je osnovni red bio da se Srbija konsultuje".

Nedpoustivo da se pravoslavnim sveštenicima ne dopušta da dođe u crkvu

Printskrin: Facebook/@UlqiniOnline

Vulin je osudio i napad na pravoslavne hrišćane i mitropolita Amfilohija u Ulcinju i istakao da je nezamislivo da se tako nešto desi muslimanima u Srbiji.

Vulin je podsetio da je javno kritikovao bacanje kletvi Amfilohija, kao i da mu "ne služi na čast velika količina mržnje izneta prema predsedniku Aleksandru Vučiću", ali i naglasio da je neprihvatljivo da se pravoslavnim hrišćanima ne dozvoli da dođu na temelje svoje crkve u Ulcinju.

- Ne mogu da prihvatim da se pravoslavnim hrišćanima, bez obzira ko bio, ne dozvoli da dođe na temelj svoje crkve. Jel možete da zamislite da muslimanski vernici okupe tako u Srbiji i da im se nešto slično desi? To u Srbiji ne bi bilo moguće - rekao je Vulin gostujući na TV Pink.

On je upitao zašto je Crna Gora dozvolila da se okupi grupa građana koja je sprečila pravoslavne hrišćane da se okupe na temeljima stare crkve.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    9. jul 2018 | 14:14

    Neće Srbi u Prištinsku vojsku. U skladu sa tim, nema vojske tzv. Kosova. SNS na pravi način vodi pregovore sa Prištinom!

  • Fudbaler

    9. jul 2018 | 17:45

    Crna Gora ne treba da se meša u politiku Srbije, niti da se pitaju.

  • Sanja

    9. jul 2018 | 12:14

    Ne postoji nikakvo opravdanje da Srbi budu u toj vojci, niti ce te vojske i biti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA