≫ 

Tači razgovara sa Beogradom o podeli Kosova: Teške optužbe kosovske opozicije, na zakazanu rundu razgovora šalju Haradinaja i Veseljija

Deda je rekao da nijedna odluka ne može da bude doneta o Kosovu dok prvo ne prođe kroz skupštinu

  • 15

Poslanik opozicione partije Alternativa Ilir Deda optužio je kosovskog predsednika Hašima Tačija da sa Beogradom razgovara o podeli Kosova, istakavši da on nema ni legitimitet da vodi proces dijaloga.

Nova runda dijaloga u Briselu na isti dan kada se odigrao strašan zločin OVK na Kosovu: Izvršio ga je Tači - nekada komandant, a sada "mirotvorac"

- Kada neko razgovara o podeli Kosova, društvo se mora pokrenuti - rekao je Deda, piše Zeri, preneo je Unmik u pres klipingu.

Deda je rekao da nijedna odluka ne može da bude doneta o Kosovu dok prvo ne prođe kroz skupštinu.

- U isto vreme, mora da postoji konsenzus među političkim partijama. Žao mi je što smo u ''cajtnotu'' i što moje kolege iz opozicionih partija nisu dale nijedno ime kao što je Alternativa - dodao je Deda.

Haradinaj i Veselji deo pregovora?

Inače, na zahtev opozicije 16. jula biće održana vanredna sednica kosovske skupštine, a nakon što je objavljena odluka o formiranju prištinskog tima za dijalog sa Beogradom, piše prištinski list Koha ditore.

Sednica parlamenta biće održana dva dana uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine, koji se vodi uz posredovanje Brisela.

Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Kadri Veselji Foto: president-ksgov.net

Kako je preneto u pres klipingu Unmika, predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači potvrdio je dolazak u Brisel, dok učešće predsednika kosovske skupštine Kadri Veseljija i premijera Ramuša Haradinaja nisu potvrđeni, navodi list.

Kancelarija kosovskog predsednika potvrdila je ranije da će i Veselji i Haradinaj biti deo pregovaračkog tima.

Koha piše da je Haradinaj pozvao opoziciju da ne blokira proces pregovora, iako je nekoliko sati posle toga njegova partija - Alijansa za budućnost Kosova - podržala rezoluciju koja poziva na prekid dijaloga dok Kosovo ne dobije viznu liberalizaciju.

VIDEO: Kosovo u 21. veku - Albanci KAMENOVALI Srbe tokom slave

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    13. jul 2018 | 22:31

    Koga god u Brisel da posalju, nema podele srpske teritorije!

  • una

    13. jul 2018 | 13:17

    Uzalud im provokacije i pritisci..ono što je naše ostaje naše!

  • anka

    13. jul 2018 | 16:31

    Koliko ja znam i upucena sam Haradinaj je tamo svje i svja.Dzabe vam to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA