• 28

Kosovo na korak od vizne liberalizacije? Haradinaj uputio zahvalnicu SAD: Vaša podrška nam je od životne važnosti

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da je podrška koju Prištini pruža Vašington u procesima liberalizacije viza, okončanja dijaloga sa Srbijom i približavanja EU i NATO, "od životne važnosti za Kosovo i njegove građane"

  • 28

Evropski komesar za migracije i unutrašnje poslove Dimitris Avramopulos posetiće u četvrtak Prištinu kako bi objavio pozitivnu odluku o viznoj liberalizaciji, prenosi Koha.

Pritiskom na Albance i SAD, uz uključivanje Rusije, do trajnog rešenja kosovskog problema: Kakav scenario nas očekuje u sredu u Briselu?

Izvori lista navode da će Avramopulos odluku saopštiti u Skupštini Kosova.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da je podrška koju Prištini pruža Vašington u procesima liberalizacije viza, okončanja dijaloga sa Srbijom i približavanja EU i NATO, "od životne važnosti za Kosovo i njegove građane".

Istovremeno, Haradinaj se tokom susreta sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Pitom Marokom ocenio da je Kosovo "dokazalo" angažovanje na prevenciji i u borbi protiv terorizma kao i da će nastaviti aktivnosti u toj oblasti, saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.

Granični prelaz oto: Tanjug/Zoran Žestić

Navodeći da je Priština opredeljena za održiv mir u zemlji i u regionu, Haradinaj je zatražio podršku SAD za učlanjenje Kosova u Interpol ocenujući da bi to pomoglo "ne samo Kosovu već i regionu i EU u jačanju bezbednosti".

On je izrazio zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na pomoći koju Vašington pruža Kosovu u kako je rekao, "u svim etapama jačanja državnosti".

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Pit Maroko pozitivnoVašington je ocenio angažovanje Kosova u borbi protiv ekstremizma i terorizma i istakao opredeljenje Vlade SAD da pomaže Kosovu u svim značajnim procesima kroz koje prolazi.

(Telegraf.rs / Beta)

Komentari

  • Неко@

    Ово је изврсна вест, сад ће у вагонима бежати на запад! Баш како су неки прорекли...

  • Toma

    Od vas im ni toliko ne treba.

  • Sanja

    Vaša zahvalnost njima ništa ne znači.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima