≫ 

Iz BiH pozivaju na prekid saradnje sa Skupštinom Srbije zbog Vjerice Radete! Oštre reakcije i sa srpske strane

- Ovo je sramota za sve one koji su svojim glasovima doveli ovake radikale u Skupštinu Srbije - rekla je ministarka Zorana Mihajlović

  • 30

- Od funkcionera SRS navikli smo da slušamo najružnije reči upućene političkim protivnicima, ali nisam verovala da su toliko besramni da vređaju i preminule - rekla je danas potpredsednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović, reagujući na tvit poslanice SRS Vjerice Radete, povodom smrti Hatidže Mehmedović, predsednice Udruženja "Majke Srebrenice".

Ko daje ovoj ženi da sedi u Skupštini Srbije? Radeta napisala morbidni tvit na dan smrti "Majke Srebrenice": "Ko će je sahraniti, muž ili sinovi?"

- Ali, nije ovo sramota radikala, jer oni i ne znaju za sramotu. Ovo je sramota za sve one koji su svojim glasovima doveli ovake radikale u Skupštinu Srbije - saopštila je Mihajlovićeva.

Ovo je sramota za sve one koji su svojim glasovima doveli ovakve radikale u Skupštinu Srbije-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Narodna poslanica i funkcionerka SRS Vjerica Radeta neprimereno je reagovala na svom tviter nalogu na vest o smrti predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidža Mehmedović, koja je u Potočarima izgubila muža i dva sina

- Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?! - napisala je Radeta, a posle nekoliko sati i izbrisala tvit.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sadik Ahmetović pozvao je u otvorenom pismu parlament BiH da prekine saradnju sa Skupštinom Srbije, dok se ne izvini zbog tvita poslanice radikala Vjerice Radete.

Ahmetović je napisao otvoreno pismo Šefiku Džaferoviću, Mladenu Bosiću i Borjani Krišto kao prvim ljudima parlamenta, sa specifičnom molbom da prekinu saradnju sa Skupštinom Srbije zbog reči uvrede poslanice Vjerice Radete.

Reči Vjerice Radete su uvreda za sve majke koje su dočekale da sahrane sinove i muža u proteklom ratu-Foto: Tanjug/AP

Između ostalog poslanik je naveo da komentar Radete o smrti Hatidže Mehmedović, predsednice Udruženja ''Majke Srebrenice'', za razliku od svih ostalih, ne može da nazove ni monstruoznom.

- Ironija kojom je opisala smrt žene, majke, borca, koja se borila samo za istinu i pravdu o zločinima i genocidu u Podrinju i težinu pitanja: ''ko će je sahraniti? Muž ili sinovi?'' teško je i okvalifikovati osim kao uvredu za sve majke koje su dočekale da sahrane sinove i muža u proteklom ratu - naveo je Ahmetović.

VIDEO: Vojislav Šešelj na protestu protiv festivala "Mardita, Dobar dan"

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šumadinac

    25. jul 2018 | 10:47

    Koga bre ta žena zastupa u Skupštini Srbije?Koji procenat glasača?Uostalom da je bar malo normalna i da je prava PRAVOSLAAVKA ovakve gadosti ne bi nikada ni izgovorila.JEZIVO-ZLO!!!

  • salko

    24. jul 2018 | 23:13

    Pojedinac ovdje uopste nije bitan.Bitan je stav vecine naroda,vlasti.Da li ce danas-sutra oni koji vide nesto pozitivno o istupu gospodje Vjerice,na nekoj drugoj temi napisati da je Srbija za mir,toleranciju,suzivot??Takvih se komentara ovdje pojavilo na hiljade,uz vec poznatu konstataciju kako Srbija svakim danom pokazuje dobru volju.Ako je ,ovo,dobra volja onda se ne cudite ogromnoj kolicini mrznje koju ce drugi pokazati?!

  • Bane

    25. jul 2018 | 10:23

    Mnogi Srbi nista nisu naucili na ratovima sa svim komsijama pa I sa celim svetom. Nastavljaju sa greskama iz proslosti, podrzavaju zlocince, vredaju ucveljene majke, pravdaju ubijanje I rusenje. Zar moze nize da se padne moralno? Pobegose mladi I skolovani ne samo zbog teske ekonomske krize vec I od primitivizma I sirenja mrznje. Ostace najgori u svojoj bedi I "sreci".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA