≫ 

Haradinaj u Bondstilu, Srbin Nik Dučić mu poklonio američku zastavu: Izjave o podeli su samo spekulacije (FOTO)

Haradinaj je, zahvaljujući se američkim vojnicima za njihov doprinos na Kosovu, rekao da su izjave srpskih sveštenika o podeli Kosova neosnovane i da su samo spekulacije

  • 21

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj posetio je danas bazu Bondstil, gde se sastao sa komandantom ovog kampa Nikom Dučićem.

Na Kosovo stiže 125 vojnika bataljona za helikopterske napade Nacionalne garde Tenesija: Šta će im biti zadatak?

Haradinaj je, zahvaljujući se američkim vojnicima za njihov doprinos na Kosovu, rekao da su izjave srpskih sveštenika o podeli Kosova neosnovane i da su samo spekulacije.

- Svi stanovnici Kosova bi trebalo da se osećaju sigurnim - rekao je Haradinaj i dodao "američki vojnici su uradili dobar posao na Kosovu i došao sam ovde da se zahvalim američkim vojnicima za njihov doprinos".

Nik Dučić, komandant kampa Bondstil, govorio je o saradnji KFOR-a sa Kosovskim bezbednosnim snagama.

Američki komandant, srpskog porekla, je dodao da je današnja Haradinajeva poseta Bondstilu prva poseta nekog kosovskog premijera ovom kampu i ovom prilikom mu poklonio američku zastavu.

On je komentarisao i odlazak Srba iz KBS i pozvao Srbe da ostanu u kosovskim institucijama.

- Što se tiče Srba u KBS-u, veoma je pogrešno vršiti pritisak na njih da podnesu ostavke. Ovde se izvanredno obučavaju i imaju mogućnosti da zarade. A to je preduslov za održavanje porodice a najvažnije je za ostanak na Kosovu. Ja sam razgovarao sa Srbima u KBS - u oni žele da ostanu ovde, da odgajaju svoju decu i da pružaju porodicama, da služe i uče tokom boravka u KBS-u - rekao je Dučić.

VIDEO: Kosovo u 21. veku - Albanci KAMENOVALI Srbe koji slave slavu

(Telegraf.rs/RTK)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagor

    1. avgust 2018 | 19:32

    Mars bre izrode srpski!!

  • Zoran SAD

    1. avgust 2018 | 20:50

    on je sramota, ma kakav srbin bre, njega samo interesuje njegova karijera i nista drugo ljudi moji, bas njega briga sto je on srbin , on bi prodao svoju licnu mater za svoju karijeru. Sin mi se rodio u Americi 21 godina pola Srbin pola pitaj Boga sta ali taj nebenda ni za Srbiju ili bilo sta srpsko, pokusao sam da ga naucim srpski i sve je bilo dobro do 9 godine i onda sve otislo u 3 PM, tako je i sa ovim

  • bole

    1. avgust 2018 | 19:57

    Taj Ducic je najveca bitanga od svih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA