8 meseci zatvora zbog pretnji Vučiću: Novopazarac osuđen na uslovnu kaznu

Asmir R. osuđen zbog izvršenja krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti

  • 31

Osnovni sud u Novom Pazaru osudio je Asmira R. (28) na uslovnu kaznu zatvora od osam meseci zatvora sa rokom provere od godinu dana zbog pretnji smrću koje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću i poslaniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, a tužilaštvo je uložilo žalbu na tu presudu.

Britanija uložila napor da se usvoji Rezolucija koja Srbe označava kao genocidan narod: Vulin ukazao na zloupotrebu predsedavanjem u SB UN

Asmir R. osuđen zbog izvršenja krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, preneo je Radio Sto plus.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva Jovan Milanović rekao je tužilaštvo uložilo žalbu na tu presudu jer smatra da je optuženi trebalo da bude osuđen na efektivnu, a ne uslovnu kaznu zatvora.

Asmir R. se tereti da je pre dva meseca pozvao policiju u Beogradu i zapretio da će ubiti Vučića, Stefanovića i Šešelja.

Beogradska policija je o svemu obavestila kolege u Novom Pazaru koji su ga posle par sati uhapsile u porodičnoj kući u naselju Hadžet, a pretresom objekta tada nisu pronašli nikakvo oružje, podseća lokalni radio.

Asmir R. je, kako dodaje Radio sto plus, negirao da je pretio ubistvom Vučiću, Stefanoviću i Šešelju, braneći se da je tokom poziva izrazio nezadovoljstvo odnosom državnog vrha prema Novom Pazaru i žiteljima grada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    2. avgust 2018 | 15:05

    Kako je uopste mogla da mu padne takva stvar na pamet?

  • Acke

    3. avgust 2018 | 08:09

    I treba da bude osuđen, ne može tek tako da se ugrožava bezbednost, pogotovo od Predsednika.

  • Lola

    2. avgust 2018 | 19:17

    Kazna je morala biti veca, ovo je sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA