≫ 

Đurić na Dan rudara poslao važnu poruku na Kosovo: Srbija će da zaštiti Gazivode, Trepču i Valač

On je naveo da je "Trepča" već decenijama, u raznim državnim sistemima i istorijskim previranjima, temeljni oslonac energetskog, ekonomskog i ukupnog razvoja i napretka naše južne pokrajine

  • 7

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić čestitao je rudarima na KiM, rukovodstvu i svim zaposlenima u Rudarsko-metalurško-hemijskom kombinatu „Trepča", kao i svim rudarima u ostalim delovima Srbije, Dan rudara i istakao da ovogodišnje obeležavanje dolazi u trenutku kada kao država i kao narod prolazimo kroz teške i sudbonosne dane.

"U narednih nekoliko dana nećemo imati sukobe": Završena sednica Saveta za bezbednost, Đurić prvi pred medijima (FOTO) (VIDEO)

- Svedoci smo konstantnih izazova i pretnji koji se, između ostalog, odnose i na energetski sistem na Kosovu i Metohiji. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je nekoliko puta naglasio da postoje jasne crvene linije kada se radi o „Trepči" i energetici na Kosovu i Metohiji. Zato želim i ovoga puta da poručim da će Republika Srbija zaštititi i „Trepču" i hidroelektranu „Gazivode" i trafostanicu „Valač", u to ne treba niko da sumnja. Jer, onaj ko dira u „Trepču" ruši temelje egzistencije srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a to ćemo nastaviti da čuvamo - poručio je Ðurić povodom Dana rudara, 6. avgusta, saopšteno je iz Kancelarije.

Kompleks Trepče Foto: Tanjug/Boki

On je naveo da je "Trepča" već decenijama, u raznim državnim sistemima i istorijskim previranjima, temeljni oslonac energetskog, ekonomskog i ukupnog razvoja i napretka naše južne pokrajine. Ona je i nezaobilazna pretpostavka u svim savremenim strateškim planovima daljeg širenja energetskog sektora i modernog razvoja Kosova i Metohije, istakao je Ðurić.

VIDEO: KFOR je pod punim naoružanjem stajao na prilazu Gazivodama

- Izražavajući duboko poštovanje i zahvalnost za težak rudarski posao, uveravam vas još jednom da smo odlučni da čuvamo i vrednujemo svoja prirodna bogatstva i da ćemo predano raditi da rudarima na KiM osiguramo bolje uslove rada, veće zarade i pristojan životni standard za njih i njihove porodice - naveo je Ðurić uz tradicionalni rudarski pozdravom „Srećno“.

VIDEO: KFOR izvodi vežbe, konvoj vozila prolazi kroz Kosovo

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Savić

    5. avgust 2018 | 21:55

    Kosovo i Metohija su naše i moraće da se sa tim pomire.

  • Ana

    5. avgust 2018 | 17:49

    Srbija ne daje ono sto je njeno.

  • Goran

    5. avgust 2018 | 17:50

    Djuriću ućuti i nemoj ti nikog braniti. Čime ćeš ljude braniti. Nemoj ljudima neku nadu davati. Niti možeš ući na Kosovo niti imaš sa čime. Žalosna družina. Još samo da izjaviš da će Vojska Srbije umarširati u Priştine. Krstim se...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA