Unutrašnji dijalog o Kosovu: Dušan Kovačević prvi u serijalu govori o NATO, manevarskom prostoru Srbije i susedima

- Srbija posle stradanja u šest ratova u 20. veku više nema naroda i dece za sedmi rat, jer bi taj novi rat bio kraj ove zemlje - kaže pisac i akademik

Komentari

  • Juznjak

    8. avgust 2018 | 11:10

    Srba za vreme prvog srpskog ustanka je bilo nesto vise od 300.000. I oslobodili smo se okupatora koji je tada ima 40 miliona ljudi. Kazete nema dece za ratovanje pa nikada nije ni imalo, jer srbija je uvek morala da se brani od okupatora i osvajaca. 1 balkanski dogovor zemalja balkana da se konocno oslonode od osmanlija, 2 balkanski bugari napali, 1 svetski austrogarska napala srbiju, 2 svetaki nemacka sa saveznicima ustasama, italijanima, siptarima, bugarima napala srbiju, 90" napad na srbe u hrvatskoj,bosni.I na kraju agresina nato pakta na srbiju cilj kosmet. 2001 siptari napadaju srbe u bujanovcu i presevu. Vidite da mi nikada nismo hteli rat ali na začost drugi to zele i prizeljkuju a kada te neko napadne naravno da moras da se branis.

  • RICINUS

    8. avgust 2018 | 07:27

    1941 sve ove zemlje u okruženju sem grka su se priklonili hitleru pa ode hitler pa blokovi istok i zapad pa ode blok istok pa sada novi svetski poredak ... Ovim nato fašistima trebaju vazalske države koje će davati danak u krvi slati na istočni front kao hrana za topove satrti istrebiti u ratovima balkanske narode a savest im čista da bi njihovi narodi ušli na novi životni prostor

  • STANE

    8. avgust 2018 | 06:07

    Uvazavajuci G-dina akademika iz njegovog intervjua nevidi se njegov predlog za KIM. KAKVE VEZE IMA STO OKO NAS IMA 40 MILIONA nato-VACA .pa neka nas okupiraju pa cemo ziveti kao Parizani u II svetskom ratu kada su ih okupirali nemci.ziveli su normalno u svim sferama zivota kao slobodna zemlja ali su uspeli i uz pomoc drugih da se oslobode.G-dine Kovacevicu vec duze vremena ponavljate kao i jos neki nemamo dece za bacanje. Ta floskula je otrcana,Potrebno je proglasiti okupaciju dela KIM sa pravom povratka kad tad i tacka.Se drugo je nestajanje ove drzave i asimilacija stanovnika Srbije.EU nije alternativa i jedino resenje.,i drugi nemaju decu za bacanje pa se drze medu sobom a mi se takmicimo u broju i daljini pljuvanja samib medu sobom,neko besplatno a bogami neko za debele pare.Nasa nesloga je nasa grobnica i nista drugo.

  • Van

    8. avgust 2018 | 00:40

    Stpski narod nikad nije bio gubitnik. Sloboda će doći i kraj ovom robovanju, kad se osvesti 40 miliona građana u okruženju. Gubitnici se pokažu samo oni koji misle na svoju gizicu.

  • Marko

    7. avgust 2018 | 19:48

    Lucern, tebi izgleda ne zanima sta se desava na medjunarodnoj sceni, to vreme kada je NATO odlucio o svemu, to vreme je davno gotovo, skoro deset godina NATO vise nije faktor bilo koje odlucnost. Taj tvoj NATO se raspada, ni jedna vojska tog saveza, nema vise para za ocuvanje kapacite sopstvene vojske, nema se para za modernizovanje vojne tehnike, skoro sve zemlje NATO Patka imaju vojnu tehniku sa preko 60 do 70 % zastarelost ili slicno, nisu nista bolje od Srbije. Skoro svaka zemlja koja je clan NATO Pakta nema pare za soptsvene vojne interese. U Srbiji uporno pricaju bajke kako je Srbija u opasnost zbog sve zemlje u okruzenju, ali ni jedna zemlja nema kapacitet ni ti moze da se suprotsvai jedna bene i male Srbije, a jos manje da napadne Srbiju, a da ne pricam o vojne sile Rusije. Svaka vojska NATO Patka nema ni ti vojnu moc ni ti volju da se odbrani od bilo koji napad Rusije, Kine. Ne sto su Rusi najbolji, nego sto nemaju vojni pakacitet, jedino Amerika moze nesto da uradi po tom planu, ali ni SAD vise nije ono sto je bila, a dokaz ti je Sirija. Sada ne kazem ja da se NATO raspada kao bundeva, ali raspada polako ali sigurno, vise niko nece da trosi pare za tudji interes. Srbija jos zivi u 90 godine kao i Amerika i pojedine zemlje NATO Patka kao sto su UK, to vreme je davno gotovo i nema povratka nazad. Vise nikada NATO Pakt nece moci da bombarduje Srbiju. Ali samo vi nastavite te babine price. To je toliko mizerno i pateticno.

  • Lucern

    7. avgust 2018 | 19:33

    Ulazak u NATO je neizbežan,pogrešili smo nekada ali i sada.

    • 8. avgust 2018 | 06:11

      STANE

      @Lucern

      Jesi li ti ikada u ratu ili bombardovanju izgubio nekog dragog ili iz familije. Kada to budes doziveo onda pisi ovakve gluposti i velicaj NATO

  • Dorcolac

    7. avgust 2018 | 19:02

    Eto saveta Senjackog intelektualca cija deca pola godine provode u Americi, i koji je ozbiljno vodio racuna da se Kao opozicionar ne zameri ni jednoj vlasti cime ne bi ugrozio svoj komoditet. Bravo Srbine!

    • 7. avgust 2018 | 19:45

      100jko

      @Dorcolac

      Eto pameti dorćolskog zgubidana koji je dao sebi za pravo da proziva jednog uglednog intelektualca kakav je Duško Kovačević.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA