I u SPS-u različiti stavovi o podizanju spomenika Slobodanu Miloševiću

Kažu naredna decenija daće neke odgovore

  • 7

Funkcionerka Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da unutar SPS-a ima različitih stavova o tome da li bivšem srpskom predsedniku Slobodanu Miloševiću treba podići spomenik.

Dan pred smrt nosio sam Miloševićevo pismo Lavrovu. Pisalo je: Spasite me, truju me: Advokat Zdenko Tomanović otkrio do sada nepoznate detalje

- Mi smo mišljenja da u ovom trenutku ima neuporedivo značajnijih, pre svega državnih pitanja, kojima se bavimo. To pitanje, ako malo sačeka, i dobije pozitivan odgovor neće se ništa izgubiti - rekla je za televiziju Prva Slavica Đukić Dejanović, koja je ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku.

Dodala je da u SPS-u ima onih koji smatraju da spomenik Miloševiću treba podići odmah, ali i da ima onih koji smatraju da treba da se sačeka vreme i istorijska ocena.

Slavica Đukić Dejanović - Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Ona je kazala da će naredna decenija dati neke odgovore, konkretnije nego što ih trenutno ima, na to, ali i na druga pitanja.

- Sva ona pitanja koja još dele građane Srbije treba da budu ostavljena za vreme kada će oni jedinstveno na osnovu činjenica koje dobijaju od stručnjaka, u ovom slučaju istoričara, opredeliti jedan definitivan stav - rekla je Slavica Đukić Dejanović.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA 035

    17. avgust 2018 | 10:43

    Slobodan je zaslužio spomenik bez obzira na sve koji misle loše o njemu,kad i Draža ima onda je i ovo opravdano.

  • Ccc

    17. avgust 2018 | 13:50

    Zločinac zavio nas je u crno.

  • S. M.

    17. avgust 2018 | 13:34

    U pravu je prof.Slavica, utiliko vise jer je bila do hapsenja sa Miloševicem a i kasnije ga posecivala u Hagu. SPS i ona poštuju Milosevica i potpuno su sigurni da ce uskoro biti dokazano da je imao pozitivnu ulogu u borbi za Srbiju i sve Srbe. I zato ne treba nista na precac moze biti kontraproduktivno. Posebno ne u ovom trenutku kada drzava i SPS kao deo vlasti imaju pred sobom da resavaju teska pitanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA