Janković udario na Lutovca: Falsifikuješ stav Građanskog bloka o Kosovu i Metohiji

Građanski blok 381 primećuje da napad predsednika DS dolazi samo dan pošto je Blok osnovan, a koji, kako ističu, nije dao bilo kakav povod za takvu reakciju

  • 21

Nova politička organizacija Saše Jankovića, Građanski blok 381, odbacila je kao nestručne, populističke i opasne tvrdnje predsednika Demokratske stranke i jednog od čelnika Saveza za Srbiju Zorana Lutovca o tome da je stav tog bloka o Kosovu i Metohiji protivustavan.

Hoće da "jurišaju na Đakovicu i Kačanik", ali nas napadaju kad spomenemo vraćanje vojnog roka: Vučić oštro odgovorio na napade opozicije (VIDEO)

- Lutovčeva konstrukcija o nepoštovanju Ustava svesno previđa, pa tako i falsifikuje, celinu stava Građanskog bloka 381, koja nipošto ne protivreči najvišem pravnom aktu zemlje - poručuju iz tog bloka.

Stav Građanskog bloka 381 je, kažu, da se Kosovu da stolica u UN, ali da se ne prizna nezavisnost uz, kako se ističe, istovremenu realizaciju niza zaštitnih mera za Srbe, imovinu i kulturno nasleđe.

Lutovac je za N1 rekao da je stav Bloka protivustavan, a u bloku traže od njega da kaže i koju to odredbu Ustava krši.

Lutovac je rekao da je stav Bloka protivustavan, a u bloku traže od njega da kaže i koju to odredbu Ustava krši-Foto: Tanjug/Tanja Valić

- Sve i da je Građanski blok 381 izneo predlog koji zahteva izmenu Ustava, a nije, Lutovac bi morao da zna da ni zalaganje za izmenu Ustava nipošto nije protivustavno - navodi se u saopštenju.

Građanski blok 381 primećuje da napad predsednika DS dolazi samo dan pošto je Blok osnovan, a koji, kako ističu, nije dao bilo kakav povod za takvu reakciju.

Dodaje se da je PSG izneo svoj stav o KiM, a koji je Blok 381 u potpunosti preuzeo, pre gotovo pola godine i da do sada taj stav nije bio problem Lutovcu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobrivoje

    23. avgust 2018 | 21:08

    Razlika izmedju opozicije i Leteceg cirkusa Monti Pajtona je sto su Montipajtonovci namerno zasmejavali gledaoce!

  • maki

    24. avgust 2018 | 00:49

    Najzabavnije mi je kada se lideri propale opozicije gloze izmedju sebe. Opozicija nam je stvarno katastrofa.

  • Uroš

    23. avgust 2018 | 21:10

    U opoziciji vlada potpuni haos...potpuno su izgubili kompas pa ne znaju više kud udaraju. klasičan pokretni cirkus.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA