Krenuo Tominim stopama: Marjan Rističević pokreće novi biznis sa rakijom

Za čitavu godinu, kaže, ne popije ni pola flaše, a njegov otac, koji ima 84 godine, ima svoju tradiciju: svakog jutra i pred ručak po čašica

  • 2

Poslanik Marijan Rističević krenuo je stopama bivšeg predsednika Srbbije Tomislava Nikolića koji je u svom rodnom mestu prezentovao umeće pečenja rakije.

Ko od srpskih političara peče rakiju, ko proizvodi vino, a ko čuva ovce

Kako Večernje novosti pišu, narodni poslanik već šest dana peče rakiju i tek se nalazi na pola posla. Pre mesec dana on je, naime, flaširao oko 1.200 litara ovog pića od jabuke i kajsije, a sada su na redu šljiva i viljamovka.

Za čitavu godinu, kaže, ne popije ni pola flaše, a njegov otac, koji ima 84 godine, ima svoju tradiciju: svakog jutra i pred ručak po čašica.

Rističević je pohvalio svoju šljivovicu koju po porodičnoj recepturi ostavljaju po pet ili deset godina u hrastovom buretu.

Kako kaže, još će da vidi hoće li registrovati proizvodnju, da bi mogao da počne sa prodajom, ali ono što je sigurno, do sledeće sezone će samo rodbini podeliti oko 200 flaša.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lav

    27. avgust 2018 | 20:28

    Evo ga ovaj PA KAD GA VIDIM OVAKO PAMETNOG NEMA STA SRBIJA SAMO CVETA I ONOGA STO SVE ZNA I SAMO ON PRICA U SKUPSTINI NEZNAM KAKO SE ZOVE ALI R MU TESKO IDE

  • Branko

    28. avgust 2018 | 21:47

    Rakija ce se zvati . Srpska politicarka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA