U Prištini smatraju da Srbija nema prava da razmišlja! Dačić poručio: Vučić se ne boji da ide na Kosmet

- Vučić je suočen sa opstrukcijom njegove posete i sa pretnjama, što pokazuje da se ne želi mirovni sporazum - izjavio je Ivica Dačić

  • 80

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže za RTS da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić suočen sa opstrukcijom njegove posete Kosmetu i sa pretnjama, što pokazuje da se ne želi mirovni sporazum. Dodaje da će se predsednik sastati sa Mogerinijevom u Briselu a da će o daljim sastancima odlučiti na licu mesta.

Vučić izdao naredbu povodom posete Kosovu: Odluka o odlasku pada večeras

Ivica Dačić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je predsednik Srbije na putu za Brisel i da je to važna vest jer se juče razmatrala opcija da li ći uopšte ići na pregovore u Brisel.

- Vučić je inteligentan i neće dozvoliti da se odgovornost podeli i na Srbiju. Učestvovaćemo u dijalogu u razgovoru sa Mogerinijevom da neko ne kaže da Srbija opstruira proces - kaže Dačić.

Dodaje da je Vučić suočen sa opstrukcijom njegove posete i sa pretnjama, što pokazuje da se ne želi mirovni sporazum.

- Očigledno je reč o koordiniranoj aktivnosti koja ohrabruje sve koji su protiv postizanja sporazuma. Važno je da ljudi u međunarodnoj zajednici vide sa kakvim ludacima imamo posla - smatra ministar.

Predsednik Srbije će se sastati sa Mogerinijevom u Briselu, a o daljim sastancima će odlučiti na licu mesta-Foto: Tviter@MajaEUspox

Ističe da će se predsednik Srbije sastati sa Mogerinijevom u Briselu a da će o daljim sastancima odlučiti na licu mesta.

Kaže da se o poseti Vučića Kosmetu razgovaralo sinoć i da postoji politička i bezbednosna ravan.

- Vučić se ne boji da ide na Kosmet i da razgovara sa našim narodom. U Prištini smatraju da Srbija nema prava da razmišlja a kamoli poseti Gazivode - smatra Dačić.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    7. septembar 2018 | 12:22

    Bravo Ana, nece Srbija vise cutati!

  • ena

    7. septembar 2018 | 12:25

    Vučić odlično zna šta radi i kako radi.Ima podršku naroda i svaka mu čast!

  • Miki

    7. septembar 2018 | 11:47

    Pressednik je intiligentan i uradice ono sto je za njega i drzavu najbezbednije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA