≫ 

Zaev i Tači razgovarali o formiranju Nacionalnog saveta Kosovo - Makedonija

- Makedonija podržava pozitivno rešenje Kosova, rešenje koje će biti na dobrobit Albanaca i Srba na Kosovu, rešenje koje će ojačati mir, stabilnost, prosperitet Kosova, Srbije i čitavog regiona - rekao je Zaev

  • 14

Hašim Tači je danas nastavio svoju regionalnu "turneju" u cilju informisanja "suseda" o aktuelnim pitanjima, boravkom u Skoplju, gde je makedonski premijer Zoran Zaev podržao dijalog Beograda i Prištine i svako pozitivno rešenje, a kosovski predsednik pozvao makedonske Albance da izađu na predstojeći referendum i glasaju za sporazum sa Grčkom o novom imenu te bivše jugoslovenske republike.

Posle Crne Gore, Tači stigao u Skoplje: Poslao važnu poruku povodom dijaloga Beograda i Prištine

- Republika Makedonija podržava dijalog Kosova i Srbije, a svaki napredak smatramo od ključnog značaja za stabilnost i razvoj međudržavne saradnje. Makedonija podržava pozitivno rešenje Kosova, rešenje koje će biti na dobrobit Albanaca i Srba na Kosovu, rešenje koje će ojačati mir, stabilnost, prosperitet Kosova, Srbije i čitavog regiona - rekao je Zaev na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Tačijem, preneo je portal Ljajmi.

Tači je kazao da njegova poseta Skoplju ima za cilj da podrži sporazum sa Grčkom o novom imenu Makedonije, kao i da ukaže na to da je, kako je rekao, budućnost Makedonije i Kosova u NATO i EU.

Printskrin: Tanjug

Tači je sa, kako je rekao, skromnim autoritetom, pozvao građane Makedonije, pre svega Albance, da glasaju za grčko-makedonski sporazum, koji će Makedoniju odvesti u članstvo NATO, ocenjujući aktuelni trenutak "istorijskim" za ovu zemlju.

Mediji su preneli da su Zaev i Tači razgovarali o evroatlantskim integracijama, formiranju Nacionalnog saveta Kosovo - Makedonija i izgradnji autoputa Skoplje - Blaca.

Zaev je najavio je da će biti formirani nacionalni odbori za kreiranje novih strategija koji će se baviti energetikom, izgradnjom gasovoda i održavanjem zajedničke sednice dveju vlada.

- Energetska veza je jedan od naših prioriteta. Makedonija takođe promoviše izgradnju gasovoda na Kosovu, što će biti izvodljivo na osnovu Berlinskog procesa. O svemu ovome ćemo razgovarati na zajedničkoj sednici dveju vlada koja će biti uskoro održana - rekao je Zaev.

VIDEO: Novinarka TV Prva se rasplakala dok je radila priču sa kosovskom decom

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👤

    12. septembar 2018 | 16:18

    Заев у пројекту "велика Албанија". Америка га довела на власт да потпуно уништи Македонију, што човек врло ревносно и ради. Остави се Србије, ако ти је до Тачија и његових кримоса води их у Македонију и од своје државе дели колико хоћеш.

  • ⭐⭐⭐

    12. septembar 2018 | 16:11

    Šta podržava? Koga podržava? Jel on svestan da razdire Makedoniju kao državu podržavajući Albance?? Kako misle oni tamo da sačuvaju suverenitet svoje zemlje podržavajući cepanje jedne Srbije koja je 10 puta jača od njih pa je u problemu.Pregovaraš sa ubicama i teroristima Zaeve.Neće vam to na dobro izaći. A da ne govorim što se ovih dana pre 100 godina vodila bitka tu na tom tlu,bitka u tada Kraljevini Srbiji...i to ste nam uzeli zahvaljujući Titu.

  • Cika Velja

    12. septembar 2018 | 16:02

    Nacionalni savez šiptara i Makedonije??? Jel bi sad nesto trebalo da se komentarise...osim...protuprirodni blud!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA