Tači, Haradinaj i Pacoli saleću delegacije po hodnicima UN: Od islamske organizacije traže podršku za Kosovo

Tači je nakon sastanka rekao da je Organizacija za islamsku saradnju u prošlosti podržala Kosovo u povećanju prepoznatljivosti i članstvu u međunarodnim organizacijama i da očekuje nastavak te podrške.

Prištinska delegacija u Njujorku, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Bedžet Pacoli, sastala se sa predstavnicima Organizacije za islamsku saradnju (OIC) i tražila podršku za nova priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova od država članica te organizacje, kao i podršku za članstvo Prištine u Interpolu i drugim međunarodnim organizacijama.

Podmukao Pacolijev plan: Evo gde je sve spreman da otputuje zbog lobiranja za kosovsku nezavisnost

Iako je bilo najavljeno kao mogućnost, u prištinskim medijima danas nema informacija da se delegacija Prištine u Njujorku sastala ili da bi mogla da se sastane sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Nema informacija ni da su predstavnici Prištine prisustvovali večeri koju je za učesnike Generalne skupštine Saveta bezbednosti prošle noći priredio američki predsednik Donald Tramp.

Kad je reč o OIC, Tači je nakon sastanka rekao da je Organizacija za islamsku saradnju u prošlosti podržala Kosovo u povećanju prepoznatljivosti i članstvu u međunarodnim organizacijama i da očekuje nastavak te podrške.

Tročlana delegacija Prištine u Njujorku je imala još odvojenih sastanaka sa drugim delegacijama uglavnom islamskih zemalja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raka

    25. septembar 2018 | 16:28

    Mogu da salecu koliko hoce ,nema nista od priznanja Kosova ni od koga.

  • lazar

    25. septembar 2018 | 15:39

    Jasno je kao dan da su siptari izgubili bitku za Kosovo.

  • peca

    25. septembar 2018 | 16:03

    Albanci nebiraju sredstva, sve važi da se dodje do cilja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA