Posle burne nedelje, a uoči nove akademske godine: Šarčević za Telegraf o protestu prosvetara, višku zaposlenih, nasilju u školama i brojnim novinama (VIDEO) (FOTO)

Intervju Mladena Šarčevića, ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za emisiju "Licem u lice sa Ivasom" Telegraf TV-a

Komentari

 • vesna vićić

  Baš me zanima ko će da procenjuje kvalitet rada nastavnika.Sad se u školi po pravilniku boduju nastavnici čija su deca postizala reziltate na takmičenjima.Svedoci smo da postoje savesni radnici koji daju maksimum od sebe ali jenostavno nema dece koja bi se takmičila u odeljenjima kojima predaju. A isto tako ima nastavnika koji rade sa nekoliko učenika čak i posle nastave da bi ta deca postigli rezultate na takmičenjima a ostali pojma nemaju.Razvijati takmičarski duh može biti pozitivno, ali gde je tu saradnja, uvažavanje mišljenja drugog,timski rad.Sve onda postaje besmisleno ako u školi razvijamo samo rivalstvo a zapostavimo druge ljudske vrednosti.

 • jana

  Viska zaposleni,to su radnici od vasih kolega koje zaposljavate cim zavrse fakultete.Uzmite primer muzicka Akademija to se zove institut za majku i dete u Kraljevu muzicka isti slucaj itd...

 • Dejan

  Ni posle devet meseci direktorka TEHNIČKE ŠKOLE U OBRENOVCU, RAJKA BABIĆ mi nije uplatila otpremninu zbog odlaska u invalidsku penziju. Ministar obavešten o tome i ništa ne čini. Takođe Rajka je dobila jedinicu za rad još 2016 i još je direktor. Zašto je ministar ne smenjuje?

 • Ambicija se to zove

  Prosvetni savetnik... Koliko sam videla, to je osoba koja je dokona - išla je na sve moguće i nemoguće seminare, korisne i besmislene, dok smo mi radili ta osoba je vredno kopirala (na školskom kopir-aparatu) sve što je radila - ta osoba je pametna, mudra i lukava. I na kraju je ta osoba bila na dnevnom redu Nastavničkog veća - da je preporučimo za to što je ufiksirala. I to je to.

  • Dragan

   @Ambicija se to zove

   Postovani ili postovana, Žalosno je sto kritikujete nesto šti niste ni upoznati koliko vidim!? Zašto? Prvo postoji Pravilnik koji Ti nisi pročitao-la jer u njemu ne stoji prosvetni savetnik već pedagoški savetnik. Samostalni ped. Savetnik. Viši i visoki pedagoški savetnik. Pročitaj nije na odmet jer je sramota da uzimaš parče hleba koje ti daje država a da i neznaš zašto to primaš? Kritikuješ kolegu koji je ... da ne nabrajam šta sve morao da uradi po tom istom Pravilniku po kome i ti imaš OBAVEZU da se stručno usavršavaš! Mada u pravu si- ima puno koji su zalutali u prosveti. Nije na odmet tebi su dali pozitivan stav!!!

 • Dragan

  Na samom pocetku "Svaka cast gospidine Sarcevicu" Razlozi mog divljenja: 1. Prvi ministar koji je 《radim vec 30 godina》 svojim delima i radom pokazao da zeli nesto da promebi u prosveti. 2. Prvi ministar koji pokusava da prosvetnog radnika postavi na pijadestal koji zasluzuje u drustvu; 3. Prvi ministar koji se zalaze da se rad i rezultat rada vrednuju; 4. Prvi ministar koji se izborio da se grade skoke, vrtici, sportski objekti, ... 5. Prvi ministar koji zna sta radi. Zbog ovih pet tacaka ocena 5. Zelim Vam svu srecu u dsljem radu.

  • R. S.

   @Dragan

   Ti nisi Dragan ti si Mladen provaljen si sam sebi pišeš hvalospeve.

 • Apolitični penzioner

  Ne razumem koja je svrha platnih razreda u školstvu ako svi budu u istoj kategoriji?! Bar polovina nastavnika ne zaslužuje ni ovu platu koju sad imaju a uglavnom su oni najbučniji i podstrekači štrajkova. Tražiti veću platu a nemati realne izvore je ludilo. Koji to političar ima punu kesu pa će je odrešiti čim bude izabran? Ja bih mogao mirno da posmatram ovo ludilo ali brinem za budućnist unuka.

  • Dragan

   @Apolitični penzioner

   Kako i sami kazete da brinete za svog unuka pretpostavljam da ste stariji covek. Ne zameriye. Setite se samo kako ste Vi vaspitavani i obrazovani. Mozda ima i "zalutalih" profedora, nedjutim, smatram da gospidin Sarcevic radi na smanjenju tog broja nastavnika. A i prosto nekako mi sledi pitanje :Zar Vas ne brinu rijaliti orogrami koje Vss unuk gleda?

  • Apolitični penzioner

   @Apolitični penzioner

   @Dragan... Pogrešio si adresu. Moji unuci se bave sportom i knjigom a ne rijalitijima.

 • Zvezdan

  Mi uvek imamo visak zaposlenih, a pola drzave u siromastvu bez posla. Pa dokle bre vise!?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima