Srbija je lider u regionu kada su u pitanju ekonomske reforme: Izvestilac Evropskog parlamenta na sastanku sa Anom Brnabić (FOTO)

Predsednica Vlade izrazila je očekivanje da će izveštaj Evropskog parlamenta o napretku Srbije, koji se očekuje krajem novembra, biti pozitivan

  • 11

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić istakla je u današnjem razgovoru sa predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove (AFET) i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, Dejvidom Mekalisterom da su makroekonomska stabilnost, reforma javne administracije i vladavina prava stubovi dugoročnog razvoja Srbije, a ne samo uslovi za punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Dobra vest za Srbiju: Otvaranje novih poglavlja do kraja godine

- Sveobuhvatne reforme su prvenstveno u interesu građana Srbije - naglasila je Brnabić.

Predsednica Vlade izrazila je očekivanje da će izveštaj Evropskog parlamenta o napretku Srbije, koji se očekuje krajem novembra, biti pozitivan, dodajući da je svesna da predstoji još dosta posla u oblasti jačanja vladavine prava i postizanja napretka u poglavljima 23 i 24.

Brnabić je objasnila da se posvećeno radi na reformi pravosuđa i da će se finalna verzija ustavnih amandmana, usklađena sa sugestijama Venecijanske komisije, ubrzo naći u skupštinskoj proceduri.

Sveobuhvatne reforme su prvenstveno u interesu građana Srbije-Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

U razgovoru je istaknuto da je posvećenost pregovorima Beograda i Prištine ključna za dalji napredak i očuvanje stabilnosti Srbije i celog regiona, i izraženo uverenje da će se dijalog nastaviti u cilju pronalaženja trajnog i održivog rešenja.

Izvestilac Evropskog parlamenta pohvalio je napredak Srbije i napore Vlade da nastavi sprovođenje najvažnijih reformi.

Mekalister je naglasio da je Srbija lider u regionu kada su u pitanju ekonomske reforme i pohvalio posvećenost Vlade da vodi otvoren dijalog sa predstavnicima civilnog sektora i medijskih i novinarskih udruženja.

Izvestilac Evropskog parlamenta pohvalio je napredak Srbije i napore Vlade da nastavi sprovođenje najvažnijih reformi-Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

- Važno je da ohrabrimo Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji i pružimo podršku u svim oblastima gde postoji prostor za napredak - ocenio je Mekalister.

Mekalister je rekao da je Srbija, sa otvorenih 14 poglavlja, na dobrom putu ka Evropskoj uniji i dodao da će insistirati da se na narednoj Međuvladinoj konferenciji Srbije i Evropske unije otvori što više novih poglavlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    5. oktobar 2018 | 14:13

    Sve vise investitora ce dolaziti u Srbiju

  • Vukasin

    5. oktobar 2018 | 14:14

    Srbija ce biti zemlja broj 1 u regionu

  • Draga

    5. oktobar 2018 | 14:06

    Vucic i Brnabic su kombinacija politiraca i diplomata koje Srbija ne sme da menja, to je dobitna kombinacija, temelj za snaznu i ekonomski jaku drzavu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA