Šešelj prekršio zakon, bez dozvole obnovio kuću u Hrtkovcima: Mihajlovićeva "prozvala" lidera radikala u Skupštini

Predsednik SRS Vojislav Šešelj je kupio kuću u Hrtkovcima za 40.000 evra i ta kuća je nelegalna jer je izgrađena bez građevinske dozvole - poručila je Zorana Mihajlović

  • 17

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, izjavila je u Skupštini da je lider SRS-a Vojislav Šešelj prekršio Zakon o planiranju i izgradnji, jer nije nadležnim organima prijavio radove na kući u Hrtkovcima koju je nedavno kupio.

- Predsednik SRS Vojislav Šešelj je kupio kuću u Hrtkovcima za 40.000 evra i ta kuća je nelegalna jer je izgrađena bez građevinske dozvole. Ali Šešelj je prekršio Zakon o planiranju i izgradnji jer je ovu kuću obnovio bez dozvole, a morao je radove da prijavi opštini i da za to dobije dozvolu. To je krivično delo - istakla je Mihajlovićeva, pokazujući fotografije kuće koju je Šešelj kupio u Hrtkovcima.

Ona je istakla i da je lider SRS-a kupovinu ove kuće trebalo da prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije, što nije uradio, pošto tvrdi da se ova stranka "zalaže sa čast i poštenje, a na drugoj strani krši zakone", navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je Vojislav Šešelj prekršio zakon kada je bez dozvole obnovio kuću u Hrtkovcima-Foto: Marko Jovanović

Ona je danas u Skupštini ukazala da su radikali navodno protiv američkih kompanija u Srbiji i protiv Memoranduma o izgradnji Moravskog koridora, a da su, s druge strane, podržali aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa.

Pokazujući fotografije na kojima se vide lider SRS Vojislav Šešelj i poslanici ove stranke u majicama s natpisom "Glasaj za Trampa", Mihajlovićeva je pitala radikale kakvu politiku vode.

- Koja je vaša politika? SRS je podržao i imao kampanju za pobedu Donalda Trampa, a mene optužujete da agitujem za SAD. Vi ste protiv memoranduma sa američkom kompanijom o Moravskom koridoru, a podržavate predsednika Trampa. Pa to je pomalo šizofreno - istakla je ona.

Zorana Mihajlović je pokazala fotografije na kojima se vide lider SRS Vojislav Šešelj i poslanici ove stranke u majicama s natpisom "Glasaj za Trampa"-Foto: Marko Todorović

Mihajlovićeva je, saopšteno je iz njenog kabineta, istakla i da možda ima objašnjenje za ovakvo čudno ponašanje radikala.

- Ako znamo kako funkcioniše SRS i njegov predsednik, možda vi imate obećanje neke druge građevinske kompanije da ćete biti nagrađeni ukoliko srušite ovaj memorandum. I ne bi vam bio prvi put. Jer i ranije ste podržavali našu građevinsku kompaniju koja je dobila 50 miliona evra za posao na Koridoru 11, a koja je upropastila sve ono što je trebalo da uradi - kaže Mihajlovićeva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    24. oktobar 2018 | 22:37

    "" Šešelj prekršio zakon, bez dozvole obnovio kuću u Hrtkovcima: Mihajlovićeva "prozvala" lidera radikala u Skupštini" TRAZI DOZVOLU ZA GRADNJU OD ALBANSKIH TERORISTA KOJI SU SVE IZGRADILI BESPRAVNO U NATO VOJNO OKUPIRANOJ JUZNOJ SRBIJI KOSOVO I METOHIJI KAD OD NJIH ZAHTEVAS DOZVOLU ZA GRADNJU I KAD RESIS TO PITANJE TADA TRAZI GRADJEVINSKU DOZVOLU OD SESELJU I SVIMA DRUGIMA U SRBIJI !

  • DRagutin

    24. oktobar 2018 | 18:53

    Gospodjo, manite vi tu kucu od 40.000 evra, nego zasto je cena auto puta skocila sa 500 na 800 miliona EVRA!???

  • Petar I

    24. oktobar 2018 | 19:59

    Ako je kupio kuću koja je izgrađena dozvole, pa je potom okrečio ili šta već, koje je to krivično delo vajna ministarko?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA