Amerika ne isključuje mogućnost razmene teritorija ili korigovanja granica: Palmer o rešenju za Kosovo

Visoki američki diplomata rekao je da u proces treba da budu uključeni parlamenti dve zemlje i da i posle sporazuma Kosovo treba da ostane multietničko

  • 6

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer izjavio je da u procesu dijaloga Kosova i Srbije nema crvenih linija, ali da neće slepo prihvatiti bilo koji sporazum koji mogu da postignu dve strane, a nije isključio mogućnost razmene teritorija ili korigovanja granica kao moguću opciju.

U intervjuu za Koha ditore visoki američki diplomata rekao je da u proces treba da budu uključeni parlamenti dve zemlje i da i posle sporazuma Kosovo treba da ostane multietničko.

On je naveo da sporazum treba da bude višedimenzionalan, da sadrži od političkih i bezbednosnih komponenti do ekonomskih, kulturnih i imovinskih pitanja.

Palmer ističe da SAD ostaju opredeljene u odnosu na državnost Kosova i da pitanje statusa nije tema diskusija sa Srbijom.

Palmer - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je istakao da neće biti dovoljno da sporazum postignu dvojica predsednika da on bude primenjiv i da parlamenti dve zemlje treba u to da budu uključeni.

Govoreći o procesu transformacije Bezbednosnih snaga Kosova, Palmer je rekao da je o tome postojao dogovor Kosova i SAD.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    25. oktobar 2018 | 12:53

    Dogodine u Prizrenu!!!!!!!!!!

  • Лицемер

    25. oktobar 2018 | 12:52

    Разграничење није решење. Они су етнички очистили скоро целу територију КиМ-а али њих нико није раселио из општина Бујановац и Прешево. Опет ће правити проблеме.

  • Sanja

    25. oktobar 2018 | 13:00

    Meni nije jesno ko njima daje pravo da raspolazu sa tudjim teritorijama i da se u sve mesaju ko zacin C..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA