« Nazad

Amerika ne isključuje mogućnost razmene teritorija ili korigovanja granica: Palmer o rešenju za Kosovo

Visoki američki diplomata rekao je da u proces treba da budu uključeni parlamenti dve zemlje i da i posle sporazuma Kosovo treba da ostane multietničko

Pročitajte ceo tekst
Komentari (6)
Poređaj komentare:
 • m
  mix

  Podela 1/3:2/3 na osnovu istorijskog prava Srbije jer je KiM deo njene teritorije! Gracanica, Decani, Pec i Bog. Leviska da dobiju atosku autonomiju,ukljucujuci i njihove pripadajuce metose,tj. posede. Grad Prizren, kao carski i stari srpski kapital da dobije status autonomnog otvorenog grada a Gora sa regionom Strpci status autonomne mini republike unutar Kosova. Tek kad se ovo ostvari onda se moze govoriti o razmeni istocnog dela Presevske doline. Ovakav plan Srbija da ponudi kao svoje minimalne zahteve za medjun. priznanje ostalog dela Kosova kao samostalne drzave. Alternativa je NIKAD u UN, nikad priznanje i uvesti potpunu politicku diskvalifikaciju pristinskih zlocinackih vlastodrzaca. Nema trece alternative. Kad postavis svoj cilj, u vidu plana iza kojeg uporno stojis, onda i ostali relevantni faktori pocnu da shvataju i urazumljuju se da moraju da prihvate razumnu i determinantnu soluciju Srbije. Nema druge, samo tvrdo i neka oni misle sta ce i kako ce. Naravno, ekonomske odnose ne blokirati,to je deo Srbije i tacka.A Dacic da nastavi da obara priznanja jos jace, upornije. Drzava Srbija da i ekon. projektima sa pojedinim zemljama podstakne taj proces. To treba osmisljavati,ekonomski projekti su najbolji nacin,jer vode i razvoju privredne saradnje sa svetom a i ostvarenju nasih politickih ciljeva.

 • Т
  Тодорић

  Хало,нема границе...нема границе са покрајином Србије,халоооо...на чему су ови?

 • D
  DLZ

  Nema razgranicenja...To je nasa teritorija.

 • S
  Sanja

  Meni nije jesno ko njima daje pravo da raspolazu sa tudjim teritorijama i da se u sve mesaju ko zacin C..

 • D
  Dragan

  Dogodine u Prizrenu!!!!!!!!!!

 • Л
  Лицемер

  Разграничење није решење. Они су етнички очистили скоро целу територију КиМ-а али њих нико није раселио из општина Бујановац и Прешево. Опет ће правити проблеме.