Jedna generacija mora da stavi tačku i započne neku novu stranicu odnosa između dve države: Srbislav Filipović o Srbiji i Hrvatskoj (VIDEO) (FOTO)

Intervju Srbislava Filipovića, narodnog poslanika i predsednika Grupe prijateljstva sa Hrvatskom, za portal Telegraf.rs na Sajmu medija

Komentari

  • Moka

    27. oktobar 2018 | 21:52

    Dva puta probali, dva puta nas izigrali, krvavo, a ti , i neki kao ti bi hteli da se ponovo "bratimimo"? Od volje vam bilo, pa k' njima u krilo hrlite, bez ostatka srba.

  • xxdet

    27. oktobar 2018 | 20:10

    Iz ljudskih razloga mi nije lako da kazem da ovaj covek sustinski gubi vreme. Na ovakav zakljucak jasno ukazuje istorija koja je neumoljiva. Ne radi se samo o odnosu Hrvata i Srba, radi se pre svega o odnosu zapadnog carstva i katolicke crkve prema Srbiji i pravoslavlju unazad vise vekova i koriscenju naroda sa ovih prostora za ostvarivanje njihovih ciljeva. Na zalost, hrvatsku drzavu su svaki put stvarali nacisti i vise puta izazivali rat protiv Srbije koristeci Hrvatsku i Albaniju koju su takodje vestacki stvorili. Ne postoji nijedan ali nijedan nacin da Hrvatska prihvati prijateljstvo Srbije dokle god postoji zapadno carstvo ovakvo kakvo je a ono je rukovodjeno dominacijom preko ubijanja i unistavanja drzava i naroda i sirenjem nacisticke ideologije preko katolicanstva. Hrvatska ce imati bolno budjenje i ono je ceka. To Srbiju medjutim ne treba da bude briga. Srbija konacno ide svojim putem na istok i mora da vodi racuna pre svega o sebi. Previse je zrtava Srbija dala trceci na zapad i boreci se za narode koji su nam u vise navrata u istoriji zabijali noz u ledja a u koje su nacisti ubrizgali virus podele i zamene identiteta. Srbija ce biti jaka drzava i to nije nasa odluka sto je dobro jer nasi politicari lutaju i imaju kratko pamcenje. Nece nikad postojati prijateljstvo sa hrvatskom. Samo snaga buduce Srpske drzave ce stvoriti respekt u kojoj ce razni okolni narodi morati da nauce da postuju Srbiju i zive jedni pored drugih u miru. Mozda ce to tada ovaj covek nazvati prijateljstvom iako to nije. Nek mu bude ali Srbiji u pamet da nikad vise svoje ime ne deli ni sa kim sa ovih prostora vec da konacno stane pod zastavu onih mocnih drzava pod kojima ce opstati i gde je umesto noza za nas zivot a one nisu na zapadu.

  • Klimt-Bec

    27. oktobar 2018 | 19:36

    Hallooo, jel ti vidis sta se desava u NDH-a, da je to bolesna Drzava ogrezla u fasizmu??? O kakvoj ti novoj stranici pricas, kada su oni sve bolesniji i da tom ludilu nema kraja!!!

    • 27. oktobar 2018 | 19:42

      D WELLE

      @Klimt-Bec

      I u Nemačkoj je bilo fašizma pa se sve promenilo,vlast kad odluči sve nestaje ali treba političke volje na obe strane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA