"Vojska Kosova" je ozbiljna pretnja, predsednik Vučić je s pravom zabrinut: Vulin upozorio na ugrožavanje bezbednosti u celom regionu

Šta će vam vojska, za šta ona služi, protiv koga ćete da se borite, napašćete Crnu Goru, Severnu Makedoniju, KFOR ili Albaniju? - upitao je Aleksandar Vulin prištinske vlasti

  • 45

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je izjavio danas da formiranje "Vojske Kosova" jeste izazov i pretnja za bezbednost u regionu i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić s pravom zabrinut zbog svega što se dešava na KiM.

Formiranje "Vojske Kosova" pokazuje namere i kakvu politiku hoćete da vodite i kakva je potreba da se formira bilo kakava oružana snaga na KiM, rekao je Vulin gostujući na Pinku.

- Šta će vam vojska, za šta ona služi, protiv koga ćete da se borite, napašćete Crnu Goru, Severnu Makedoniju, snage KFOR-a, Albaniju? - upitao je Vulin prištinske vlasti.

- Za šta služi, ako vam služi za borbu protiv Srbije, odmah je raspustite jer Srbija nema nameru da napada svoju južnu pokrajinu i nema nameru da učestvuje u bilo kakvim ratovima i sukobima - poručio je Vulin i dodaje da "Vojska Kosova" očigledno treba da služi samo za to i da je to je jedina ideja.

Formiranje "Vojske Kosova" pokazuje namere i kakvu politiku hoćete da vodite i kakva je potreba da se formira bilo kakava oružana snaga na KiM-Foto: Profimedia/AFP

Na pitanje kako komentariše to što je predsednika Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla u Tirani da su Albanci i Hrvati ''braća po oružju'', Vulin je kazao da je to, nažlost, istina, pošto se većina generala tzv. vojske Kosova u Hrvatskoj borila protiv Srbije i da su neki od njih, bili i u Hagu zbog zločina protiv Srba.

- Našli su kao vezu učešće u ratu u kojem su ubijali Srbe - dodao je Vulin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA