Popović diskriminisao LGBT jer nije uputio izvinjenje u zakonskom roku: Poverenica se obratila javnosti

Data je preporuka ministru Popoviću da objavi pisano izvinjenje pripadnicima LGBT populacije, te da se ubuduće suzdrži od davanja izjava, širenja ideja i stavova omalovažavanja - izjavila je Brankica Janković

  • 12

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je danas da je ministar bez portfelja Nenad Popović diskriminisao LGBT populaciju, zbog toga što u zakonskom roku od 30 dana nije postupio po njenoj preporuci da objavi izvinjenje zbog svojih izjava.

U saopštenju poverenice se podseća da je poverenica, po pritužbi dve LGBT organizacije protiv Popovića zbog njegove objave na društvenoj mreži Tviter, dala mišljenje da je došlo do povrede Zakona o zabrani diskriminacije.

- Uz mišljenje, data je preporuka ministru Popoviću da objavi pisano izvinjenje pripadnicima i pripadnicama LGBT populacije, te da se ubuduće suzdrži od davanja izjava, širenja ideja i stavova kojima se omalovažavaju pripadnici LGBT populacije i podržavaju predrasude prema marginalizovanim društvenim grupama. S obzirom da ministar Popović nije postupio po preporuci ni nakon opomene u zakonskom roku od 30 dana, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, u skladu sa Zakonom o zabrani diskriminacije, o tome obaveštava javnost - navodi se u saopštenju.

Data je preporuka ministru Popoviću da objavi pisano izvinjenje pripadnicima LGBT populacije, što on nije učinio, poručila je Brankica Janković--Foto: Tanjug/Rade Prelic

Ministar je ranije, na svom Tviter nalogu, povodom vesti "Roko ima dve mame, Ana dvojicu tata: Prva gej slikovnica osvaja region, u planu na srpskom", osudio uvoz ovakvih slikovnica iz Hrvatske.

- U trenutku kada se kao država borimo na sve načine da podržimo radjanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice! To pod hitno treba zaustaviti! Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata - napisao je on na Tviteru.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sicja

    2. novembar 2018 | 14:37

    covek nije rekao nista pogresno. Sloboda Srbiji a ne onima koji bi da je uniste iznutra !

  • Dejan

    2. novembar 2018 | 15:29

    Da se izvini zato sto je rekao istinu. SRVARNO NEMAM RECI

  • Crni

    2. novembar 2018 | 19:10

    Nema on zasta da se izvinjava reko istinu ono sto misli 99% gradjana...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA