≫ 

Vučić stigao u Jelisejsku palatu: Predsednik Srbije među više od 80 lidera sveta na proslavi pobede u Prvom svetskom ratu (FOTO) (VIDEO)

Među učesnicima na svečanosti u Parizu, čiji je domaćin predsednik Francuske Emanuel Makron, između ostalih su i predsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin

  • 52

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Jelisejskoj palati u Parizu, gde zajedno sa više od 80 svetskih lidera učestvuje na svečanoj ceremoniji, kojom se obeležava 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu.

Vučića je po završetku razgovora sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel sačekao francuski predsednik Emanuel Makron.

Predsednik Srbije na reveru nosi Natalijinu ramondu - simobl iskušenja kroz koja je prošla Srbija tokom Prvog svetskog rata a od pre šest godina i zvanično je simbol Dana primirja u našoj zemlji.

Među učesnicima na svečanosti u Parizu, čiji je domaćin predsednik Francuske Emanuel Makron, između ostalih su i predsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin.

Planirano je da Makron svoj govor ispred groba Neznanog junaka održi tačno u 11 sati, 11. dana, 11. meseca, u vreme kada je potpisano Primirje pre 100 godina.

Foto: Tanjug/SLUZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE

U okviru obeležavanja godišnjice, biće održano prvo zasedanje Pariskog mirovnog foruma, koji se uspostavlja na inicijativu francuskog predsednika, a kao odgovor na rastuće tenzije u svetu i opasnosti po međunarodnu saradnju.

Na otvaranju Foruma, govoriće potpredsednica saveta Pariskog foruma za mir Triša Šeti, predsednik Francuske Emanuel Makron, nemačka kancelarka Angela Merkel, kao i Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš.

Foto: Tanjug/SLUZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE

Kako je navedeno, na Forumu koji će trajati do 13. novembra, neće prisustvovati američki predsednik Donald Tramp.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA