Tači sa Putinom može da se dogovori samo o azilu: Priština išarana grafitima „Sever nije Krim“

Negativne reakcije opozicije na Kosovu zbog susreta Putina i Tačija

  • 24

Jutros u Prištini osvanuli su grafiti sa portretima kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednika Rusije Vladimira Putina uz poruku da „Sever nije Krim“ (Veriu nuk është Krimea). Grafiti su osvanuli na raznim lokacijama u okolini studentskog centra kao i Fakulteta prirodnih nauka. Još uvek nije poznato ko je nacrtao grafite, prenosi prištinska štampa.

Kosovski predsednik Hašim Tači sastao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Parizu, na ceremoniji obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata.

Tači se pohvalio serijom fotografija sa ovog susreta, prenoseći navodno i Putinovu poruku „Predsednik Putin jasno je rekao – Ako Kosovo i Srbija postignu mirovni sporazum, Rusija će ga podržati“.

Putin i Tači - Foto: facebook/Hashim Thaçi

Na samoj ceremoniji na Jelisejskim poljima sedeo je tik iza Putina, a kasnije na mirovnoj konferenciji pored.

Pored burnih reakcija u Beogradu, nisu izostale negativne ni u Prištini, posebno opozicije.

- Posle mnogo ustupaka koje je učinio Vučiću, Tači se slikao sa Putinom. On može da se sa njim dogovori samo o ličnom zahtevu za politički azil u Rusiji - napisao je Aljbin Kurti, poslanik Samoopredeljenja, na svom nalogu na Fejsbuku.

Ruska Federacija nije priznala nezavisnost Kosova i u široj međunarodnoj javnosti percipira se kao najvažnijim saveznikom Srbije, uz Kinu i Španiju takođe, u otporu da prizna Kosovo kao nezavisnu državu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    15. novembar 2018 | 15:20

    Uzalud Taci ocekuje pomoc Rusije i Putina

  • Lana

    15. novembar 2018 | 16:25

    Samo nek sešiptari medjusobno čerupaju, nama je to u interesu.

  • mihailovic

    15. novembar 2018 | 15:16

    TACI NIJE PREDSEDNIK JUZNE SRBIJE KOSOVO I METOHIJE TACI JE SAMO PREDSTAVNIK ALBANACA KOJI ZIVE U JUZNOJ SRBIJI KOSOVO I METOHIJE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA