≫ 

Uzbuna na Kosovu? Policiji produženo radno vreme i izdata posebna naredba

Naređeno izdala Generalna direkcija policije Kosova

  • 2
Kosovska policija Foto: Marko Jovanović

Kosovskim policajcima je radno vreme produženo za četiri sata i naređeno im je da obezbeđuju kulturno-istorijske spomenike, posebno srpske, navodi danas sajt Gazeta Metro, pozivajući se na neimenovane izvore.

Tvrdi se da je odluka doneta jer se Kosovo približilo članstvu u Interpolu, ali postoje upozorenja o destabilizaciji bezbednosne situacije, kako bi se sprečio prijem u međunarodnu policijsku organizaciju.

Odluku je donela Generalna direkcija policije i odnosi se na sve policijske službenike širom Kosova, javljaju Kosovapres i RTK.

Pripadnici Kosovske policije - Foto: Marko Jovanović

Iz Kancelarije za informacije Kosovske policije za medije rečeno je da se odluka donosi "u zavisnosti od potreba policije".

- Kosovska policija, u zavisnosti od operativnih potreba, u svrhu održavanja javnog reda i bezbednosti, u svrhu sprečavanja krivičnih dela i radi obavljanja svojih dužnosti i odgovornosti, angažuje policajce u rasporedu od osam ili 12 časova - rekao je za agenciju Kosovapress portparol policije Daut Hodža.

Odluka će biti na snazi do 21. novembra, kada će biti završen rad Generalne skupštine Interpola.

VIDEO: Dačić pred UN - Kako neko ovakvu situaciju naziva stabilnom?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    16. novembar 2018 | 11:20

    Posle neprimanja u INTERPOL neka pojacaju prisustvo policije,jer ce biti podivljalih,a do tad mogu i kod kuce da sede!? Ali je bitnije undirektno reci da ce Srbi fizicki nesto pokusati,pa ih onda nece primiti? Providno i plitkoumno!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA