≫ 

Vučević o natpisima i separatističkim plakatima: Novi Sad nije Hongkong, a Vojvodina ne može da se poredi sa Katalonijom

- Ne sputavam nikom pravo da ima politički stav. Neka se oni bore na svoj način, mi ćemo se boriti da dovedemo što više investicija u Novi Sad - izjavio je Vučević

  • 26

Posle svečanog obeležavanja jubileja - 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji - na novosadskom Trgu republike, osvanuli su natpisi "Trg republike Vojvodine", što je gradonačelnika Miloš Vučević objasnio nervozom "onih koji ne žele da razumeju istorijske odluke".

- Ne sputavam nikom pravo da ima politički stav. Neka se oni bore na svoj način, mi ćemo se boriti da dovedemo što više investicija u Novi Sad - izjavio je Vučević za Tanjug i dodao: "Razmem nervozu kod onih koji ne žele da razumeju istorijske odluke od pre 100 godina. Prelepljivanje zvaničnih naziva ulica je nekulturno".

On je, takođe, odbacio poređenje koje je napravljeno plakatima koji su se nedavno pojavili u nekoliko mesta u pokrajini, na kojima je pisalo: "Posle 100 godina i Hongkong je rekao doviđenja".

- Novi Sad nije Hongkong, a Vojvodina ne može da se poredi ni sa Katalonijom, jer morate da je stavite u istorijski i pravno-politički kontekst - rekao je Vučević.

VIDEO: Otkriven spomenik kralju Petru Prvom

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ena

    26. novembar 2018 | 16:59

    Srbija nije svesna koliko vredi,svi bi da otmu nešto naše.

  • Helena

    26. novembar 2018 | 17:01

    Vojvodina ce uvek pripadati Srbiji,jer je deo nje.

  • Nikola

    26. novembar 2018 | 16:53

    Autori plakata su obrnuli stvari: Kinezi u Hong Kongu su posle sto godina rekli doviđenja engleskom okupatoru da bi živeli sa svojom braćom Kinezima. I Srbi u Vojvodini su pre sto godina rekli doviđenja austro-ugarskim okupatorima da bi živeli sa svojom braćom Srbima.Tu se ništa ne menja. Oni koji bi u Mađarsku, neka slobodno idu, ali neka ostave vojvođanske Srbe tu gde su.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA