Neophodno da Srbija i BiH nastave sa koordinisanim aktivnostima: Vučić i Crnadak pozdravili izjavu Pompea (FOTO)

Dvojica sagovornika konstatovali su da to predstavlja jasno kršenje CEFTA i SSP sporazuma

  • 26

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, pozdravili su danas izjavu američkog državnog sekretara Majka Pompea u kojoj je pozvao prištinske vlasti da ukinu takse na robu iz Srbije i BiH.

- Dvojica sagovornika konstatovali su da to predstavlja jasno kršenje CEFTA i SSP sporazuma i saglasili se da je neophodno da Srbija i BiH nastave sa koordinisanim aktivnostima u cilju ukidanja taksi. Dvojica sagovornika pozdravili su izjavu državnog sekretara SAD Majka Pompea u kojoj je pozvao prištinske vlasti da ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine - saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Sastanak u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost na činjenici da je nedavno na glasanju u GS Interpola o prijemu tzv. Kosova BiH glasala protiv, ističe se u saopštenju.

On je naglasio da kvalitetu sveukupnih odnosa doprinosi uzajamna podrška u procesu evropskih integracija.

Sastanak u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Srpski predsednik je istakao da je naša zemlja opredeljena za dobru i aktivnu saradnju sa susedima, kao i da podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, uz jasno poštovanje Dejtonskog sporazuma i uvažavanje interesa i integriteta Republike Srpske, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • salko

    27. novembar 2018 | 18:05

    Jesu vala ovi iz Pristine pretjerali.Oni bas idu po onoj,nek ja nemam,ali nek i komsiji crkne krava.150mil, sa BiH i ko zna koliko sa Srbijom ode niz vjetar,a ljudi ostadose bez posla.Treba ih urazumit?!

  • Jelena

    27. novembar 2018 | 13:47

    U ovom trenutku potrebna nam je svaka podrška.

  • Nevena

    27. novembar 2018 | 13:39

    Drago nam je sto imamo veliku podrsku BiH.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA