≫ 

Morali su da pomenu zločinca i teroristu Adema Jašarija: Tači i Haradinaj čestitali Dan albanske zastave

Obojica su se oglasila na Fejsbuku

  • 19

Politički lideri privremenih institucija u Prištini, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, čestitali su danas Dan albanske zastave svim svojim sunarodnicima - Tači porukom da je ovo dan svih Albanaca, gde god da su, a Haradinaj da su svi Albanci sada u srcu jedno, baš kao sto su, kako je naveo, bili i uvek će biti.

Ocenjujući da je Dan albanske zastave "najveći i najvažniji dan u istoriji albanske nacije, Tači je na Fejsbuk profilu podsetio na osnivače tzv. OVK Adema Jašarina, Ismaila Džemala i Isu Boljetina.

- Mnogi naši aktivisti dali su život za 28. novembar i nacionalnu zastavu. Ovo je dan svih Albanaca, gde god da su. Srećan sam što ćemo emocije danas podeliti s našim zemljacima u SAD. Čestitam svima ovaj veliki dan - naveo je Tači, koji se nalazi u poseti Vašingtonu.

Hašim Tači - Foto: European Forum Alpbach/Andrei Pungovschi

Haradinaj je u svojoj objavi poručio:

- Dan zastave označava naš oporavak, podseća nas vekovima ko smo i drži nas zajedno kao narod. Na ovaj dan, koji se poklapa sa pojavom OVK i rođendandanom legendarnog komandanta Adema Jašarija, sećam se žrtvovanja mnogih generacija i odajem postu onima koji su umrli u vreme različitih napora za slobodu, nezavisnost i nacionalno dostojanstvo - napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk profilu.

Haradinaj - Foto: Profimedia/AFP

Dodao je da je "blagosloveni 28. novembar" slavna istorija Albanaca i njihov zcilj za zajedničku budućnost u evroatlantskim integracijama.

Inače, pomenuti Jašari je bio osnivač i vođa albanske terorističke organizacije OVK. Ubile su srpske snage bezbednosti.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uchiha Madara

    28. novembar 2018 | 13:55

    Samo provokacije, svaki dan...

  • Mirko

    28. novembar 2018 | 13:43

    Pa kako da ne pomenu svog saradnika i teroristickog drugara.

  • Minja

    28. novembar 2018 | 13:45

    Zločinci pominju i veličaju zločince jer se ugledaju na njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA