≫ 

Umesto nastavka dijaloga, Mogerini sprema sastanak premijera Zapadnog Balkana?

Susret bi mogao da se organizuje u drugoj polovini decembra

  • 0

U Evropskoj uniji se razmatra mogućnost da se visoka predstavnica za spoljnu politiku Federika Mogerini sastane s premijerima sa Zapadnog Balkana u drugoj polovini decembra.

Izvori agencije Beta u Briselu su naveli da se razmišlja o mogućnosti za sastanak u formatu premijeri i Mogerini, a da zasad nema reči o novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine.

Da podsetimo, Mogerini je danas u telefonskom razgovoru s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem rekla da vlada Kosova treba da povuče odluku o taksama na robu iz Srbije i BiH.

Služba visoke predstavnice je saopštila da je Mogerini razgovarala s Tačijem da razmotri najnovije dogadjaje u kontekstu dijaloga za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije, uz posredovanje EU.

Mogerini je rekla da odluka vlade Kosova da poveća takse na robu iz Srbije i BiH na 100 odsto samo dalje komplikuje situaciju i "ne donosi nikakvo rešenje za probleme ljudi niti za težnje Kosova za njegovu sadašnjost i budućnost".

VIDEO: Premijerka Srbije nedavno je bila na Samitu u Solunu

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA