Skupštini dostavljena inicijativa za promenu Ustava, ministarka Kuburović najavila: Konkretni potezi na proleće

Odbor za ustavna pitanja organizovaće javnu debatu na kojoj će, ne samo skupština nego svi zaintresovani, moći da iznesu svoj stav - izjavila je Nela Kuburović

  • 35

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas da se na proleće može očekivati skupštinska debata o promeni Ustava i dodala da je Vlada posle više javnih rasprava uputila parlamentu Inicijativu za njegovu promenu.

Vlada Srbije uputila je Inicijativu sa obrazloženjem koji članovi treba da se menjaju, a skupštinski Odbor za ustavna pitanja će, kako je za RTS rekla Kuburovićeva, poslanike obavestiti o tome.

Potrebno je da dve trećine poslanika prihvati da se uđe u proceduru promene Ustava i tek nakon toga će, prema njenim rečima, vlada dostaviti amandmane koji će biti polazna osnova za dalji rad.

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas da se na proleće može očekivati skupštinska debata o promeni Ustava-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Odbor za ustavna pitanja organizovaće javnu debatu na kojoj će, ne samo skupština nego svi zaintresovani, moći da iznesu svoj stav i verujem da ćemo tokom proleća imati priliku da vodimo skupštinsku debatu - rekla je Kuburovićeva.

Ona je dodala da bi promena Ustava trebalo da bude osnova i za donošenje seta zakona u cilju jačanja i odgovornosti sudstva.

Ministarka je navela da je Ministarstvo pravde inicijativu za promenu Ustava uputilo parlamentu posle 18 meseci javne rasprave i da je tekst koji je ministarstvo pripremilo usaglašeno sa svim preporukama Venecijanske komisije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIKICA

    1. decembar 2018 | 12:17

    I treba da bude promena Ustav je za narod a ne za politicke stranke.

  • Dule

    1. decembar 2018 | 12:22

    Ustav treba menjati zarad boljeg funkcionisanja drzave.

  • Kristi

    1. decembar 2018 | 12:19

    Vreme je da menajmo Ustav da bude u skaldu sa Evropskim pravom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA