≫ 

Đilkoš diplomatiju možeš da vodiš pijan u Guči: Čeda isprozivao Dačića, socijalisti mu oštro odgovorili: Ti si potrošeni i izlizani političar

Nastavlja se duel SPS i LDP

  • 12

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je danas da je Srbija više nego ikada u sukobu sama sa sobom, pre svega zato što ne postoji jasno definisan cilj društva, evropska perspektiva Srbije, i istovremeno poručio da će se ta stranka vratiti u politički život zemlje, ali ne kao "džak za udaranje". S druge strane, poslanička grupa SPS najoštrije je danas osudila kritiku lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića srpske spoljne politike i šefa diplomatije Ivicu Dačića.

- LDP će se vratiti i u parlament i u politički život zemlje, ne kao džak za udaranje, nego onakvi kakvi treba da budemo zbog zemlje koja je osuđena na izbor između (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića i još gore opozicije - rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je naveo da politika LDP-a nije nestala i dodao da ona ne može da se proda, mada niko, kako kaže, ne bi ni hteo da je kupi.

- Četiri godine statiram i dokazujem ono što je( bivši predsednik Hrvatske Stipe) Mesić davno rekao za mene, da sam živi primer da je materija neuništiva -rekao je Jovanović.

On se osvrnuo i na to da niko u parlamentu danas nije pomenuo takse koje je Priština podigla na robu iz centralne Srbije, a kritikovao je i rad ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, rekavši da se "vodi đilkoš diplomatija".

- Dačić kaže - ne mogu da verujem da Evropa ne može ništa da uradi. Ko kaže da ne može? Evropa nam je pokazala gde smo. Kad vodimo ''đilkoš diplomatiju'', onda završimo onako kako završi svaki provincijalni đilkoš - rekao je Jovanović.

- Mi od ( austrijskog kancelara Sebastijana) Kurca očekujemo da nam pomogne da rešimo probleme s Prištinom? To možda može ujutro u tri sata pijan u Guči pod šatorom da radi, ali kao ministar spoljnih poslova na tako nešto nema pravo - dodao je Jovanović.

Ocenio je da je Srbija žrtva "đilkoš politike" i junačenja i držanja lekcija drugima.

- Dok ti s druge strane muftija lepi sto evra na čelo, a ti pevaš Erdoganu. Je l'' Erdogan priznao Kosovo? Jeste. Je l lobirao da Kosovo uđe u Interpol - lobirao. Pa što njemu pevaš ''Osman agu'', a nama deliš lekcije o patrotizmu - upitao je Jovanović.

Jovanović u Skupštini - Foto: Tanjug/Tanja Valič

S druge strane, poslanička grupa SPS najoštrije je danas osudila kritiku lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića srpske spoljne politike i šefa diplomatije Ivicu Dačića.

- Potrošeni i izlizani političar Čedomir Jovanović po ko zna koji put pozorišnom dramaturgijom pokušava da obezvredi izuzetne napore i velike rezultate koje je postigla srpska diplomatija u borbi za zaštitu prava srpskog stanovništva na Kosovu, kao i borbi za zaštitu interesa Srbije i njenih građana - kaže se u saopštenju koje je potpisao zamenik PG SPS Nedo Jovanović.

Ocenjuje da da "uličarski žargon i uvrede koje u zadnje vreme upućuje ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću govore isključivo o moralnom liku Čedomira Jovanovića", koji, s obzirom da nema argumenata kojima bi osporio izvanredne rezulatate rada Ivice Dačića pribegava omalovažavanju i ponižavanju".

VIDEO: Ozbiljna svađa Dačića i Jovanovića u Skupštini oko Kosova

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MANEŠTANI

    3. decembar 2018 | 18:10

    Pohvalio ga Stipe Mesić ??!!!! Jasno kao dan on voli svakog tko je protiv Srbije , naročito ako je to "Srbin" iz Srbije .

  • Anja

    3. decembar 2018 | 17:07

    Obojica treba da se pokriju usima.Boze, hoce li doci na politicku scenu neki novi mladi, posteni i dobro vaspitani politicari .

  • Mirjana

    3. decembar 2018 | 17:38

    E Čedo ti bi Kosovo davno dao. A vidiš Dačić zahvaljujući njemu već je 11 država povuklo priznanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA