≫ 

Studenti sa trakama preko usta, srpske trobojke i hiljade ljudi u Kosovskoj Mitrovici: Održan veliki protest zbog taksi na robu iz Srbije (FOTO)

I ovog puta, studenti na protestu su imali prelepljenu traku preko usta na kojoj je pisalo 100% taksi - 0% slobode

  • 87

U Kosovskoj Mitrovici u podne je održan protest Srba koji se protive uvođenju takse od 100 odsto na robu iz Srbije, na kom se okupilo nekoliko hiljada građana, a prisutni su bili i pripadnici Kfora.

I ovog puta, studenti na protestu su imali prelepljenu traku preko usta na kojoj je pisalo 100% taksi - 0% slobode.

U delu grada pod nazivom Ploča, u sklopu protesta, koncert je održala pevačica Svetlana Ražnatović, što je izazvalo veliku pažnju, kako građana tako i predstavnika domaćih i stranih medija.

U delu grada pod nazivom Ploča, u sklopu protesta, koncert je održala pevačica Svetlana Ražnatović, što je izazvalo veliku pažnju, kako građana tako i predstavnika domaćih i stranih medija-Foto: Telegraf

Podsetimo, posle jučerašnje najave da će pevačica pevati u Mitrovici, ministar kulture tzv. Kosova, Kujtim Gaši, za prištinske medije naveo je da Ražnatović nije poslala zahtev za ulazak na Kosovo, zbog čega joj, kako on smatra, treba zabraniti ulazak.

Uoči početka današnjeg protesta, potpredsednik Srpske liste, Igor Simić, rekao je da se, posle sportista i pevačice, svako ko želi da dođe i bude sa Srbima stavlja na neku listu i zabranjuje mu se ulaz.

Uoči početka današnjeg protesta, potpredsednik Srpske liste, Igor Simić, rekao je da se, posle sportista i pevačice, svako ko želi da dođe i bude sa Srbima stavlja na neku listu i zabranjuje mu se ulaz-Foto: Marko Jovanović

- To otkriva prave namere Prištine - da se uvedenim merama Srbima oteza život i da sami počnu da napuštaju prostor KiM - rekao je Simić.

Taj koncert, dodao je, organizovali su studenti, koji su sve proteste organizovali sa željom da skrenu pažnju javnosti da se u 21. veku, jednom narodu na tlu Evrope zabranjuje da normalno živi, da ima hranu, lekove...

Simić je istakao da su Srbi prinuđeni da nastave sa mirnom, demokratskom borbom, jer nemaju alternativu, ako se zna da Priština nema nameru da ukine sramnu, antisrpsku meru, kojom se ugrožava opstanak Srba.

- Situacija je koliko-toliko u granicama normale, ali pod visokim tenzijama - rekao je Simić i podsetio da se već treću nedelju blokira distribucija srpskih proizvoda iz centralne Srbije na KiM.

VIDEO: Studenti na Kosovu prelepili usta i najavljuju štrajk glađu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA