Arifi lažima prikriva ozbiljnost situacije na Kosovu: Tvrdi da nema humanitarne krize, direktor KBC u Mitrovici otkrio pravo stanje

Informacija da je Vlada tzv. Kosova donirala bilo šta nije tačna - kaže predsednik KBC Milan Ivanović

  • 2

Informacija da je Vlada tzv. Kosova danas donirala 242.356 evra za medicinska sredstva za KBC u Severnoj Mitrovici nije tačna, kaže predsednik KBC Milan Ivanović i dodaje da niko nije kontaktirao ni njega, ni njegove saradnike u vezi sa bilo kakvom vrstom pomoći.

Šef kabineta Vlade tzv. Kosova Avni Arifi rekao je ranije danas da na Kosovu nema humanitarne krize zbog uvođenja takse za robu iz Srbije i BiH i da iz Prištine stiže pomoć za bolnički centar u Severnoj Mitrovici, dok Ivanović kaže da je ta navodna donacija samo propaganda i marketinški trik.

Šef kabineta Vlade tzv. Kosova Avni Arifi rekao je ranije danas da na Kosovu nema humanitarne krize zbog uvođenja takse za robu iz Srbije i BiH-Printskin: Youtube/KlanKosova

- Informacija da je Vlada tzv. Kosova donirala bilo šta nije tačna. Mi smo u zdravstvenom sistemu Srbije i sa Prištinom nemamo nikakve kontakte, niti su se oni interesovali kakva je situacija sa lekovima i kiseonikom. U protekle tri godine Priština je samim otežavanjem i odugovlačenjem davanja saglasnosti za lekove i kiseonik praktično otežavala i lečenje naših bolesnika - rekao je on za Tanjug.

Kako kaže, niko nije kontaktirao ni njega, ni njegove kolege iz KBC u Severnoj Mitrovici vezano za doniranje novčanih sredstava.

- To je manipulacija, jer oni bez kontakta i razgovora sa nama ne mogu ni znati koje su naše potrebe - ističe Ivanović.

Informacija da je Vlada tzv. Kosova donirala bilo šta nije tačna-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dodaje, da nikakva informacija nije stigla ni od ministarstva zdravlja, ni iz pokrajinske vlade.

- Ništa nam nisu poklonili, niti imamo bilo kakav kontakt. Ja ljude u ministarstvu zdravlja Prištine ne poznajem, a ne poznaju ih ni moji saradnici - zaključio je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Casper👻

    12. decembar 2018 | 19:28

    Ne čudi me što ovako priča Arifi kad to isto pričaju Marko Jakšić i Rada Trajković. Jakšić priča za N1 da nema nikakvih nestašica i da je to manipulacija Srpskog rukovodstva preko Srpske liste. Šta onda očekivati od Šiptara pored ovakvih Srba.

  • aliens

    12. decembar 2018 | 19:11

    Ovako nesto je nedopustivo Albanci uz pomoc Nato zlikovca zele unistit sve Srpsko na silu se treba silom .Sve ostalo je bajka !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA