Prvi čovek "Vojske Kosova" ubijao srpske vojnike na Košarama! Ko je Rustem Beriša kog Albanci veličaju kao heroja?

Rustem Beriša jedan je od osam bivših boraca OVK koji je u Višem sudu u Nišu osuđen zbog terorizma, tačnije zbog ubistva srpskih vojnika na Košarama 1998. godine

  • 13

Članovi Skupštine Кosova izglasali su 11 amandmana Nacrta zakona o Ministarstvu odbrane. Usvojen je i tekst ovog nacrta zakona sa jednim uzdržanim glasom. Usvajanjem ovog zakona dosadašnji ministar КBS-a, Rustem Beriša, postao je ministar odbrane.

Rustem Beriša jedan je od osam bivših boraca OVK koji je u Višem sudu u Nišu osuđen zbog terorizma, tačnije zbog ubistva srpskih vojnika na Košarama 1998.

Rustem Beriša jedan je od osam bivših boraca OVK koji je u Višem sudu u Nišu osuđen zbog terorizma, tačnije zbog ubistva srpskih vojnika na Košarama 1998.-Printskrin: Youtube/Indeksonline

Svaki od optuženih dobio je po 15 godina zatvora, a Beriša je pre izricanja te presude rekao da optužnica nije verodostojna. On je, inače, član Haradinajeve Alijanse za budućnost Kosova i u Berišinoj biografiji, objavljenoj na zvaničnoj stranici ministarstva bezbednosnih snaga u Prištini, stoji da je 1998-1999 bio pripadnik OVK, odnosno komandant brigade u Košarama.

Navedeno je i da je za oficira u bivšoj JNA diplomirao u Sarajevu i da je 1991-1992. bio pripadnik "Hrvatskog oslobodilačkog rata".

VIDEO: Ovako su Albanci zamislili svoju "vojsku" takozvane države Kosovo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • star

    14. decembar 2018 | 15:01

    Zločinci sa Kosova će sada naći utočište u vojsci Kosova, ali ako ima pravde odgovarače pred sudom za svoje krvave zločine na Kosovu.

  • Bilja

    14. decembar 2018 | 15:02

    Takva vojska nece imati vlast nad nasim narodom na KiM.

  • aca

    14. decembar 2018 | 14:58

    Teroriste su se vratili u uniforme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA