≫ 

Brnabić u Banjaluci: Vlada Srbije će Republici Srpskoj donirati 250.000 evra za pomoć bolesnoj deci

Sa Brnabić su i ministri Udovičić, Đorđević, ali i Dodik, Cvijanović, Višković, Čubrilović

  • 0

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić doputovala je u Banjaluku, gde danas učestvuje na donatorskoj večeri “S ljubavlju hrabrim srcima”, u Banskom dvoru, na kojoj je, zahvaljujući donatorima i pozvima građana, sakupljeno oko 700.000 evra.

Predsednicu Vlade Srbije, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Ðorđevićem, uz srdačan razgovor, dočekali su predsedavajući i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, predsednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović.

Brnabić u Republici Srpskoj Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima

Svi zajedno su se uputili ka Banskom dvoru, da bi učestvovali u donatorskoj večeri i razgovarali sa građanima koji budu dali svoj doprinos pozivanjem humanitarnog telefonskog broja.

Vlada Srbije donela je zaključak na osnovu koga će Republici Srpskoj donirati 250.000 evra za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju dece sa poremećajima kretanja.

Na donatorskoj večeri je prikupljeno 1,4 miliona konvertibilnih maraka, što je oko 700.000 evra, javlja RTRS.

Kako navodi ta televizija, građani su više od 72.000 puta pozvali broj 1411, koji će biti aktivan do 7. januara.

Humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" se organizuje po deveti put Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima

Cvijanovićeva je zahvalila svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji, dok je Milorad Dodik rekao da je ponosan na odziv donatora u ovoj akciji.

- Ponosan sam na to što iza ovog stoje razne institucije, posebno Fond solidarnosti za dijagnostiku i lečenje oboljenja, stanja i povreda dece u inostranstvu koji je ostvario značajne rezultate. Izgradili smo Roditeljsku kuću i vreme je da to nastavimo", rekao je Dodik.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izrazila je zadovoljstvo što, kao izraz posebnih veza između Republike Srbije i Republike Srpske, prisustvuje tradicionalnoj humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", u Banjaluci.

-Pored toga što smo ovde da podržimo inicijativu koju je predsednik Dodik pokrenuo pre devet godina, tu smo da i pred kraj ove godine pokažemo bliskost i posebne veze između Republike Srpske i Srbije. Takođe smo tu da pokažemo da naša bliskost nije i ne sme biti samo u rečima, kako je to nekada bilo, već pre svega u konkretnim delima - u podršci Srbije građanima Republike Srpske, konkrentim projektima, zajedničkim inicijativama, izgradnji i obnovi škola, domova zdravlja, domova kulture, obdaništa, puteva, lokalne infrastrukture, pa i u stalnom posetama -  istakla je Brnabićeva.

S ljubavlju hrabrim srcima Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima

Ona je istakla da su ove godine, kao i prošle, predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije odlučili da doniraju 250.000 evra Fondu solidarnosti Republike Srpske kako bi se deci sa poremećajima kretanja nabavili uređaji za robotski asistiranu rehabilitaciju.

Inače, humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" se organizuje po deveti put, a ove godine prikupljena sredstva namenjena su za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju dece sa poremećajima kretanja.

(Telegraf.r/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA