≫ 

Haradinaj pozvao poslanike Srpske liste da prisustvuju glasanju o budžetu: Bolje je za njih

Haradinaj kaže da je vlada u Prištini utvrdila kakve su potrebe opština naseljenih Srbima na KiM, dok se radilo na nacrtu budžeta, te je ocenio da poslanici Srpske liste treba da prisustvuju kako bi glasali o tim projektima

  • 8

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj pozvao je poslanike Srpske liste da prisustvuju sednici parlamenta, kada na dnevnom redu bude glasanje o budžetu.

Kako navodi RTK, Haradinaj kaže da je vlada u Prištini utvrdila kakve su potrebe opština naseljenih Srbima na KiM, dok se radilo na nacrtu budžeta, te je ocenio da poslanici Srpske liste treba da prisustvuju kako bi glasali o tim projektima.

- Važno je da su prisutni tog dana na glasanju o budžetu. Ljubazno ih molim da budu prisutni, jer je ovo velika odgovornost prema narodu. Kao izabrani predstavnici oni bi trebalo da prisustvuju i glasaju - rekao je Haradinaj.

On je dodao da ne bi želeo da raskine koaliciju sa Srpskom listom.

- Bolje je za njih, za proces u budućnosti, i za budžet, ako prisustvuju - smatra Haradinaj.

Srpska lista napustila je vladu i parlament krajem marta prošle godine, nakon hapšenja direktora kancelarije za KiM Marka Ðurića.

Srpska lista istakla je tada i da pet godina ništa nije učinjeno na formiranju Zajednice srpskih opština.

VIDEO: Poslanici Srpske liste se zatvorili u skupštini u Prištini

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    3. januar 2019 | 22:15

    Cim ucestvujes u albanske ovk nelegalne strukture "albanska OVK vlada","KBS" "ROSU policija" albanska OVK vojska" stvorene pod NatoEU okupacijom i koje su grubo krsenje Ustava Srbije ZNACI DA PRIZNAJES ALBANSKU OVK DRZASVU NA TLU JUZNE SRBIJE KOSOVO I METOHIJE ! NIJEDAN KOSOVSKI SRBIN NEBI SMEO DA UCESTVUJE U ALBANSKIM OVK NELEGALNIM STRUKTURAMA JER BI TO BILO GRUBO KRSENJE USTAVA SRBIJE! SVE TE NELEGALNE ALBANSKE OVK INSTITUCIJE UKINUTI POLITICKI U UN ZAJEDNO SA KINOM I RUSIJOM ILI VOJNOM INTERVENCIJOM RUSKO-SRPSKE ARMIJE! U UN RADITI NA POVRATKU SRBIJE I USPOSTAVU USTAVNOG I TERITORIJALNOG PORETKA U NATO EU VOJNO OKUPIRANU JUZNU SRBIJU KOSOVO I METOHIJU STO JE OBAVEZA SVAKE VLADE SRBIJE PO POSTOJECEM USTAVU DRZAVE SRBIJE !!

  • Cika Velja

    3. januar 2019 | 18:09

    On zna sta je za koga dobro ili bolje,a ni sebi nece moci pomoci kad mu bude trebalo!

  • Baja

    3. januar 2019 | 18:40

    Sramota da Srbi pomazu vladu.te kvazi drzave!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA