≫ 

Makron odgovorio na Vučićevo pismo: Podržavam Vaše napore da se sa Prištinom dođe do konačnog sporazuma (FOTO)

Raduje me što ću uskoro da posetim Srbiju - istakao je Markon

  • 40

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je u pismu predsedniku Aleksandru Vučiću da ga raduje što će uskoro posetiti Srbiiju i podržao njegove napore da se sa Prištinom postigne sveobuhvatni i konačni sporazum, "uprkos sadašnjim preprekama u dijalogu".

- Raduje me što ću uskoro da posetim Srbiju, kako bismo obeležili snažne prijateljske veze između naših zemalja i podržali širenje naše bilateralne saradnje na osnovama strateškog partnerstva - istakao je Markon u odgovoru na Vučićevo pismo od 21. decembra prošle godine.

On je ukazao da koncesija za aerodrom "Nikola Tesla" kompaniji "Vensi" svedoči o snazi ekonomskih odnosa, kao i o uzajamnom poverenju između naših dveju zemalja.

- Francuska podržava evropsku perspektivu Srbije, koja je garant stabilnosti, kao i ekonomskog i društvenog razvoja. Ta podrška je istovremeno i politička i konkretna, preko francuske ekspertize u oblastima poput reforme javne uprave i ekonomskog upravljanja, ali i preko projekata koje će Francuska agencija za razvoj u bliskoj budućnosti pokrenuti u Vašoj zemlji - napomenuo je Makron u pismu.

Pismo predsednika Francuske - Foto: gov.rs

On je istakao da, pored toga, želi da Francuska bude još više angažovana na bilateralnom planu, u korist održive stabilizacije Zapadnog Balkana.

- Tim povodom, podržavam Vaše napore da se sa Prištinom dođe do jednog sveobuhvatnog i konačnog sporazuma o sporu između Srbije i Kosova, uprkos sadašnjim preprekama u dijalogu - navodi se u pismu predsednika Makrona upućenom predsedniku Vučiću.

Francuski predsednik je, takođe, poručio da želi da srdačno zahvali Vučiću na pismu od 21. decembra prošle godine i na željama koje je uputio njemu, kao i njegovoj porodici i Francuskoj.

- Sa svoje strane, želim Vama, Vašoj porodici i Srbiji mnogo sreće i uspeha u 2019. godini - dodao je Makron u pismu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA