≫ 

Rigorozne mere protiv trovanja Putina u Beogradu: Ruski mikrobiolozi pregledali stolicu i briseve srpskih kuvara i konobara

Pored lekara, kao prethodnica stigli i ruski kuvari i konobari koji prate pripremu jela za gala doček

  • 29

Grupa ruskih mikrobiologa i epidemiologa pri ruskoj tajnoj službi FSB u proteklih meseca dana u Beogradu je obavila kompletan sanitarni pregled celokupnog srpskog osoblja koje će doći u dodir sa hranom, pićem i priborom koje se bude serviralo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, a sve u cilju da se spreči njegovo trovanje, saznaje Telegraf.rs.

Foto: Profimedia/TASS

Svi kuvari, konobari, pomoćno osoblje koje će spremati, držati i nositi hranu visokoj ruskoj i srpskoj delagaciji imali su naknadni, vanredni lekarski pregled na gnojna, gljivična i parazitarna oboljenja kože i vidljive sluzokože.

Takođe, urađen im je bakteriološki pregled brisa ždrela i nosa na "stafilokoku aureus", bakteriološki pregled stolice na "salmonele" i "šigele", kao i laboratorijski pregled stolice na crevne protozoe.

MENI OD ČETIRI "GANGA"

Foto: Tanjug/AP/Sputnik

Protokoli dveju zemalje takođe su se dogovorili za meni od četiri takozvana "ganga", ručak od četiri jela - hladno predjelo, toplo predjelo, glavno jelo i dezert. Takođe, i jedna i druga strana je najavila i dostavila i specijalne menije za pojedine članove svojih delegacija koji su na specijalnom režimu ishrane - vegetarijanska, dijetetska, bez određenih alergena, bez glutena, članovi koji ne jedu određenu vrstu mesa, na primer svinjetinu ili govedinu.

Foto: Shutterstock

Ruski predsednik na službeni put povede i ličnog konobara i kuvara koji će sutra zajedno raditi sa srpskim kolegama.

TITOV SREBRNI ESCAJG I PORCELAN

Zanimljivo je i da će naši ruski gosti koristiti srebrni escajg i porcelanske tanjire iz Titovog i Miloševićevog doba, kao i kristalne čaše. Ono što će ovog puta izostati su svakako platnene salvete sa nekadašnjim jugoslovenskim grbom sa šest baklji. Od pića će biti posluženo belo, a zatim i crno vino iz najboljih srpskih vinarija, a za kraj kafa ili dižestiv posle deserta.

VIDEO: Ovo su sve Putinove posete Srbiji

(I. Č./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiza

    16. januar 2019 | 22:37

    njemu do jela, dok JK tuguje, nadam se da će predsednici dati zvaničnu izjavu povodom slučaja DŽEJKEJ.

  • Buki

    16. januar 2019 | 23:17

    Nista bez Titovog escajga. Jos nam koristi. Ziveli.

  • K-10

    16. januar 2019 | 23:15

    Dobrodosao veliki Vladimire, spasitelju Pravoslavlja !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA