Duel Đilasa i Živkovića zbog poziva na bojkot Skupštine Srbije: Još uvek nepoznato kako će reagovati svi poslanici opozicije

Bez saglasnosti svih opozicionih partija

  • 28

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Ðilas pozvao je preko Tvitera poslanike opozicije da ne učestvuju na Posebnoj sednici Skupštine Srbije, na kojoj će se obratiti predsednik Slovenije Borut Pahor.

Ðilas se nada da su poslanici opozicije shvatili da su im građani na ulicama rekli da se ne vraćaju u Skupštinu Srbije.

Na taj poziv odgovorio mu je, na istoj mreži, Zoran Živković, lider Nove stranke koji ne podržava ideju. On ističe da se danas na skupštini obraća predsednik jedne od država EU.

- Dakle, sutra tamo nije dan za one koji pred AVučićem lako kleknu... Ni za one koji pretenduju da budu ekskluzivni, ali nelegitimni tumači narodne volje - napisao je Živković.

On je uz komentar objavio dve fotografije Dragana Ðilasa, a na jednoj od njih Ðilas se kao predsednik Košarkaškog saveza Srbije zahvaljuje Vučiću, odnosno citirana je njegova izjava u medijima: Predsednik KŠ istakao ulogu vlade, premijera i ministra omladine i sporta u dobijanju organizacije kvalifikacionog turnira za OI (Olimpijske igre).

U daljoj polemici sa Ðilasovim pratiocima koji su podržali njegov poziv, Živković je upitao da li se bojkotom rešava stanje u Srbiji i konstatovao da su građani glasali da ih predstavljaju u skuštini, ne da je bojkotuju.

- Bojkot parlamenta prizivaju oni koji žele da olakšaju posao vlastima - kaže Živković.

DVERI, NARODNA STRANKA I SMS BOJKOTUJU DANAŠNJU SEDNICU

Poslanici Dveri, Narodne stranke i Stranke moderne Srbije bojkotovaće današnju posebnu sednicu Skupštine Srbije na kojoj je predviđeno obraćanje poslanicima predsednika Slovenije Boruta Pahora, potvrđeno je agenciji Beta u tim partijama.

Još je neizvesno da li će im se u bojkotu pridužiti i svi poslanici Demokratske stranke, a o svojim daljim postupcima na sastanku koji je u toku odlučuju poslanici Socijaldemokratske stranke (SDS).

Šefica poslaničke grupe Stranke moderne Srbije Tatjana Macura rekla je danas da će njeni poslanici tu sednicu bojkotovati, ali da je za sve kasnije aktivnosti opozicije potreban zajednički dogovor, a "ne uputstvo za rad na Tviteru".

Samostalna poslanica Marinika Tepić takodje na društvenoj mreži Tviter napisala je da su poslanici napustili parlament još tokom sednice na kojoj se raspravljalo o budžetu i da su oni koji budu na sednici danas odlučili da se vrate u parlament.

- Opozicioni poslanici napustili su zasedanje još na sednici o budžetu (krajem prošle godine). Razloge smo iznosili tokom dva dana i jedne noći iz Skupštine, a onda se pridružili gradjanima na prvoj subotnjoj šetnji u Beogradu. Oni koji budu na sednici u ponedeljak, odlučili su da se vrate - napisala je Tepić.

(Telegraf.rs/Tanjug/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    28. januar 2019 | 11:56

    Opozicija zna samo za proteste i vredjanje zena, ni za sta drugo.

  • Јасмина

    28. januar 2019 | 11:57

    Ђиласе,сами себе поткопавате...

  • Goca

    28. januar 2019 | 11:55

    Po ovakvim prepucavanjima se vidi da je opozicija nezrela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA