Treći put dolazi u Srbiju, ovo će biti njena najvažnija misija u našoj državi: Sve o novoj kineskoj ambasadorki

Dosadanjšnji kineski ambasador otkrio je da Čen dobro poznaje situaciju u regionu, uz ocenu da će se ona bolje snaći na njegovom mestu

  • 5

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće sutra akreditivna pisma nove ambasadorke Kine u Srbiji Čen Bo, koja dolazi iz Sarajeva kao naslednica kolege Li Mančanga.

Njemu je krajem 1018. godine istekao četvorogodišnji mandat, ali je, kako je ranije najavio, nastaviti da na druge načine razvija započetu prijateljsku saradnju između Srbije i Kine.

Dosadanjšnji kineski ambasador otkrio je da Čen dobro poznaje situaciju u regionu, uz ocenu da će se ona bolje snaći na njegovom mestu jer je mlađa, energičnija i sposobnija, preneo je Tanjug.

Kako je objavljeno na sajtu ambasade Kine u BiH, Čen Bo je rođena u 1970. godine.

U periodu od 1992-1996. radila je u Direkciji za Istočnu Evropu i Centralnu Aziju Ministarstva inostranih poslova.

Nakon toga, od 1996. do 1999. godine bila je ataše, treća sekretarka u Ambasadi Kine u SR Jugoslaviji. Od 1999. do 2004. ponovo je bila raspoređena  u Direkciju za Istočnu Evropu i Centralnu Aziju Ministarstva inostranih poslova.

Od 2004. do 2006. bila je šefica odeljenja u Direkciji za Evropu Ministarstva inostranih poslova.

U periodu od 2006. do 2008. bila je savetnica u ambasadi Kine u Srbiji. Od 2008. godine do 2014. bila je savetnica, zamenica šefa Direkcije za Evropu a 2014. bila je i zamenica gradonačelnika grada Tangshana u provinciji Hebei.

Udata je i ima ćerku, navodi se u njenoj zvaničnoj biografiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    28. januar 2019 | 17:08

    Dobro dosla prijateljice srbi vole nasu bracu Kineze!

  • slađa

    28. januar 2019 | 20:23

    Samo nastavite prijateljskim putem koji je izgradio prethodni ambasador u Srbiji, gospodin Li Mančang i sve će biti kako treba. Srbija i Kina- čelično prijateljstvo!

  • Sudija Dred

    29. januar 2019 | 12:25

    Dosla da kopa zlato u Srbiji. I pije vodu sa Morave. Mada, nisu problrm Kinexi, a videcete da uskoro gradjani Bora ce imati sta da kazu na tu temu, vec su problem nasi korumpirani politicari koji budzasto rasprodaju prirodna bogatstva nase Srbije, kao da je to njihovo dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA